Головна Новини Бізнес фінанси "В більшості випадків українці відчувають на собі наслідки корупції "нагорі", - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

"В більшості випадків українці відчувають на собі наслідки корупції "нагорі", - політолог

Політолог Володимир Цибулько заявив про те, що в Україні намагаються сертифікувати неякісні залізничні колеса, які нібито можуть призвести до аварій

27 липня 2020, 11:31
Поділіться публікацією:

"Скрутки ПДВ" обертаються затримками з підвищенням пенсій, проте куди більш страшними наслідками може обернутися зловживання на залізниці. Про це говорить політолог Володимир Цибулько, наводячи як приклад неякісні залізничні колеса, які намагаються сертифікувати в Україні.

"В більшості випадків українці відчувають на собі наслідки корупції "нагорі", - політолог

“У Білорусі відчіпляють від поїздів казахські вагони через неякісні  залізничні колеса. В самому Казахстані скаржаться на погані російські комплектуючі для цих коліс. Тим часом в Україні йде спроба сертифікувати ці колеса, щоб використовувати їх у вагонах УЗ, — каже політолог. — Є інформація, що сертифікацію лобіює член наглядової ради УЗ Крістіан Кун. Одночасно в Казахстані він очолює раду директорів залізничного монополіста, але на цей конфлікт інтересів правоохоронці і уряд чомусь закривають очі".

Цибулько стверджує, що господар казахського заводу, де виробляють скандальні колеса, Сергій Павлингер відомий історіями з нецільовим використанням коштів казахського бюджету, а також змовою виробників стрілочних переводів в РФ.

“Є істотний ризик, що УЗ і Мінінфраструктури не пройдуть випробування Павлингером і не встоять перед хабарами. Але корупція буває різною. В даному випадку ціною корупції можуть виявитися аварії на залізниці з непередбачуваним числом жертв", — каже Володимир Цибулько.

Раніше ми повідомляли, що АТ "Укрзалізниця" призупинила реалізацію металобрухту із списаних вагонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини