Головна Новини Бізнес фінанси В Україні будуть по-новому виплачувати пенсії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні будуть по-новому виплачувати пенсії: подробиці

В Україні з вересня 2021 року зміниться порядок отримання пенсій - тепер усім одержувачам виплат необхідний рахунок у банку

19 квітня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

З вересня 2021 року в Україні діятиме новий порядок отримання пенсій. Йдеться про переведення пенсійних виплат на банківську картку. Про це інформує Міністерство соціальної політики України в Facebook сьогодні, 19 квітня.

В Україні будуть по-новому виплачувати пенсії: подробиці

Пенсії в Україні. Фото з відкритих джерел

За даними Мінсоцполітики, останні 5-7 років чисельність одержувачів соціальних виплат в банківських установах росте. Наразі близько третини з них отримують виплати через пошту.

Як пояснили в міністерстві, до 1 вересня людина може самостійно вибрати один із понад 40 уповноважених банків.

При цьому буде діяти доставка пенсій додому за рахунок бюджетних коштів для маломобільних осіб. До цієї категорії включено осіб із інвалідністю I групи, пенсіонерів віком більше 80 років, а також осіб, які потребують стороннього догляду.

У Мінсоцполітики вважають, що нововведення розвине банківський сектор та банківські послуги, серед яких встановлення POS-терміналів у сільській місцевості.

Слід зазначити, що якщо громадяни до вересня не визначаться з банком, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки в уповноваженому банку. Одержувача про це поінформують.

Нагадаємо, рішення про відмову від послуг "Укрпошти" підняло хвилю невдоволення у населення. Але експерти запевняють, що кількість пенсіонерів, які користуються послугами "Укрпошти", щорічно зменшується через перехід на обслуговування в банках.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, коли, кому та на скільки підвищать пенсію в Україні у 2021 році. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про строки та суми індексації пенсій та розповів, що буде три етапи підвищення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини