Головна Новини Бізнес фінанси В Україні другий місяць поспіль знижується середня зарплата (графік)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні другий місяць поспіль знижується середня зарплата (графік)

В квітні-травні вона зменшилася загалом на 113 гривень

30 червня 2021, 09:14
Поділіться публікацією:

В травні 2021 року середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій в Україні становила 13499 гривень. Цей показник у 2,3 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (6000 грн). Такі данні навело у своєму експрес-випуску Державне управління статистики.

В Україні другий місяць поспіль знижується середня зарплата (графік)

Середня зарплата в Україні-2021 рік, Держстат

У порівнянні з квітнем цього року розмір середньої номінальної заробітної плати зменшився на 0,3% (або на 44 гривні), а за останні 12 місяців (відносно травня 2020 року) збільшився на 28,1%. Водночас у порівнянні з березнем 2021 року, в травні середня зарплата українців зменшилася вже на 113 гривень. Цікаво, що минулоріч у квітні-травні доходи українців також падали, але більш разюче. "Завинили" перед українцями значні коронавірусні обмеження, які призвели до того, що середня зарплата українців впала на 1 тисячу гривень до 10430 грн (приблизно на 9%).

Найбільшими ж доходами за останні півтора року українці могли похвалитися у грудні минулого року, коли середній рівень зарплат стрибнув на понад 2 тисячі  досягши позначки в 14179 грн і майже також стрімголов впавши в січні цьогоріч. Окрім підвищення мінімальної заробітної плати, таке зростання було пов'язане з виплатою квартальних і річних бонусів, премій і "тринадцятих" зарплат.

Також, за розрахунками Держстат, індекс реальної заробітної плати у травні 2021 року у порівнянні з квітнем-2021  становив 98,4%, а відносно травня 2020 року – 116,8%.

"Коментарі" нещодавно писали, як відрізняється мінімальна зарплата в Україні та Польщі.

Також наше видання аналізувало, чому в Україні настільки різними є середня зарплата згідно з статистикою та в реальності.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

30 червня 2021, 09:56

и так 54% за чертой бедности, самая нищая в Европе - Украина, куда еще падать? стать первыми в мире по скорости падения? Это единственное "достижение" скакуасных бандэрлогов.(


Новини