Головна Новини Бізнес фінанси Як мінімальна зарплата в Польщі відрізняється від української
commentss НОВИНИ Всі новини

Як мінімальна зарплата в Польщі відрізняється від української

Польський уряд вирішив збільшити розмір мінімалки в країні

22 червня 2021, 11:21
Поділіться публікацією:

У Польщі мінімальну заробітну плату для тих, хто працює за цивільно-правовими договорами, в перерахунку піднімуть на 1,5 тис. гривень. Загалом, вона буде дорівнювати 21,5 тис. (3 тис. злотих). Про це розповіли в прес-службі уряду країни, передає ТСН.

Як мінімальна зарплата в Польщі відрізняється від української

Як мінімальна зарплата в Польщі відрізняється від української - фото з відкритих джерел

Мінімальну зарплату перерахують з наступного 2022 року. Даний показник прив'язували до середньої зарплати — в Раді міністрів вирішили встановити мінімальний заробіток в розмірі 60% від середнього.

В Україні ж, мінімальна заробітна плата — 6 тис. грн. У грудні 2021-го українців очікує зростання мінімалки на 500 грн, до 6,5 тис. грн.

Раніше повідомлялося, скільки отримують працівники різних професій в Україні й за кордоном. Виявилося, що середні зарплати за кордоном майже вдвічі більше тих, які пропонують на аналогічних посадах в Україні. Саме тому українці вирішують працювати в іншій країні. Найпопулярніші напрямки — Польща і Чехія, Німеччина, Латвія і Литва. Однак значна частина всіх, хто влаштовується на роботу за кордоном, працює нелегально.

Раніше портал "Коментарі" писав, що з 4 вересня 2019 року по 5 травня 2021 року на заробітні плати, витрати на виконання повноважень і на проживання депутатів Верховної Ради України ІХ скликання з державного бюджету витратили понад 313 млн грн. Всього за 21 місяць роботи Верховної Ради ІХ скликання було проведено понад 14,6 тис. транзакцій. Найбільше грошей витратили на зарплати народних обранців — 105 млн грн. За виконання депутатських повноважень політикам компенсували з держбюджету 75,4 млн грн, ще 57,4 млн грн — за проживання і 46,9 млн грн — за проїзд по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини