Головна Новини Бізнес фінанси В Україні істотно подорожчають цигарки: коли й на скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні істотно подорожчають цигарки: коли й на скільки

Подорожчання цигарок уникнути не вдасться

17 жовтня 2021, 08:20 comments1621
Поділіться публікацією:

Уже в 2022 році ціни на цигарки в Україні виростуть на 8 гривень. Подорожчання тютюнових виробів очікується вже в січні наступного року. Про це пише видання OBOZREVATEL.

В Україні істотно подорожчають цигарки: коли й на скільки

Ціни на цигарки в Україні - фото з відкритих джерел

Зазначається, що вартість пачки сигарет буде збільшена в першу чергу через зростання акцизів, які щороку збільшують приблизно на 20%. Такі процеси передбачені українським законодавством.

"Ми взяли на себе певні зобов'язання, ми повинні привести ціни на сигарети у відповідність з рівнем, який на сьогоднішній день є в Європі", — розповів виданню економіст Максим Праздников.

Фахівці підкреслюють, що подорожчання сигарет уникнути не вдасться. Згідно з прогнозами, в 2023 році тютюнові вироби збільшаться в ціні ще на 20 гривень.

Нагадаємо, що на українців чекає ще одне подорожчання. Зокрема, за даними аналітиків, вже до нового року можуть злетіти в ціні тепличні овочі — помідори, перець і огірки. Вартість тепличних овочів уже зараз швидко зростає. Тому фахівці не виключають, що вже до 2022-го року ціна на тепличні овочі оновить історичний рекорд.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що нелегальний ринок сигарет в Україні становив 15,9%, чого раніше ніколи не було. Це сталося після того, як "слуги народу" підвищили податки настільки, що контрабанда та контрафакт стали дуже прибутковими. При цьому всі експерти в один голос попереджали, що так і буде. Але у владі говорили, що причина — це занадто різке зростання податкового навантаження на легальних виробників за повної нездатності захистити їх від нелегалів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини