Головна Новини Бізнес фінанси В Україні легалізували криптовалютний бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні легалізували криптовалютний бізнес

Верховна Рада згідно з пропозиціями Президента ухвалила законопроєкт «Про віртуальні активи»

17 лютого 2022, 15:19
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 лютого, народні депутати України ухвалили законопроєкт "Про віртуальні активи". Щоправда з тими зауваженнями, які вніс президент України. Нагадаємо, восени минулого року Володимир Зеленський наклав вето на законодавчі ініціативи, що стосувались криптовалютного бізнесу. Свої голоси за схвалення законопрєкту віддали 272 народні обранці. Про це повідомляють джерела у Міністерстві цифрової трансформації, передає портал "Коментарі".

В Україні легалізували криптовалютний бізнес

Законопроєкт про віртуальні активи. Фото з відкритих джерел

Коли законодавчі зміни вступлять в силу, в Україні можна буде легально запустити ринок віртуальних активів. На території держави абсолютно легально зможуть працювати криптокомпанії — як іноземні, так і українські. Також українці отримають доступ до світового ринку віртуальних активів.

Як повідомили у Мінцифрі, нові законодавчі норми дозволять детінізувати ринок криптовалют, який нині працює в країні у "сірій" зоні — напівлегально. Банки зможуть відтепер відкривати рахунки для криптокомпаній. Українці зможуть декларувати свої доходи у криптовалютах. Також держава регулюватиме та гарантуватиме правовий захист прав на активи, ці питання можна буде вирішувати у суді. 

"Сьогодні потенціал світової криптоіндустрії визначається мільярдами інвестицій. Темпи її зростання випереджають традиційні галузі економіки. В Україні ринок віртуальних активів може стати потужним сектором цифрової економіки. Завдяки ухваленому Закону ми маємо всі шанси бути передовою країною для розвитку бізнесу в цій інноваційній сфері", — сказав заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Регулювати ринок віртуальних активів буде Національна комісія з цінних паперів.

Читайте також: Uber дозволить розраховуватися в таксі криптовалютою: подробиці



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mintsyfra/2562
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини