Головна Новини Бізнес фінанси В Україні монети в 15 копійок продають за десятки тисяч гривень: яку монету шукати (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні монети в 15 копійок продають за десятки тисяч гривень: яку монету шукати (ФОТО)

Монети такого номіналу є рідкісними екземплярами

2 червня 2021, 13:58
Поділіться публікацією:

Нумізмати в Україні готові купувати старі монети за десятки тисяч гривень. Так, наприклад, 15 копійок 1992 року продаються на профільних аукціонах від 15 до 21 тис. грн, пише видання OBOZREVATEL.

В Україні монети в 15 копійок продають за десятки тисяч гривень: яку монету шукати (ФОТО)

В Україні монети в 15 копійок продають за десятки тисяч гривень - фото з відкритих джерел

Відзначається, що кілька тижнів тому таку монету продали за 21 тис. грн. Вона була виготовлена з немагнітної сталі, плакованою латунню, а також на ній було зображення чотирьох ягід. В аукціоні брало участь більше ніж 50 осіб.

В Україні монети в 15 копійок продають за десятки тисяч гривень: яку монету шукати (ФОТО) - фото 2

Також 15 копійок, датовані 1992 роком, були куплені за 15,5 тис. грн. Подібні монети можна продавати за тисячі гривень, оскільки вони є рідкісними екземплярами.

В Україні монети в 15 копійок продають за десятки тисяч гривень: яку монету шукати (ФОТО) - фото 3

На форумі нумізматів відзначається, що спочатку 15 копійок повинні були належати до переліку обігових монет. Внаслідок цього були викарбувані пробні монети. Однак незабаром, проаналізувавши витрати на карбування з латуні й велику кількість номіналів, було прийнято рішення відмовитися від виготовлення монет.

Нагадаємо, що українці продають монети номіналом в 10 копійок, які датовані 1992 роком, за ціною понад 16 тисяч гривень. Про це свідчать дані на профільних сайтах з продажу монет. Повідомляється, що кілька тижнів тому 10 копійок були продані за 16,6 тисячі гривень, а напередодні таку монету купили за 15 тисяч гривень. Обидві копійки були виду 4ВАм, а також викарбувані на Луганському монетному дворі.

Також в матеріалі видання "Коментарі" можна прочитати, що деякі українські монети номіналом в 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень. Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок. Повідомляється, що колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, датовані 2008 роком і мають брак виробництва, оцінюються у 250 тисяч гривень. Саме така ціна зіпсованої монети на торгах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини