Головна Новини Бізнес фінанси В Україні одну гривню можна продати за тисячі гривень: як відрізнити дорогу монету (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні одну гривню можна продати за тисячі гривень: як відрізнити дорогу монету (ФОТО)

В описі до лота монету називають "рідкісною"

23 липня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Нумізмати в Україні шукають монету номіналом 1 гривня, яка датовану 1995-м роком. Її готові купувати від 7 до 15 тисяч гривень, в залежності від стану монети. Така гривня представляє цінність, оскільки відрізняється рідкісним роком випуску і гладким ребром. Також шукають монети 1992 року карбування, пише OBOZREVATEL.

В Україні одну гривню можна продати за тисячі гривень: як відрізнити дорогу монету (ФОТО)

В Україні одну гривню можна продати за тисячі гривень: як відрізнити дорогу монету - фото з відкритих джерел

Зважаючи на дані профільного аукціону з продажу монет, таку металеву гривню 1992-го року, на якій збереглося 95% рельєфу, придбали за більш ніж 15 тисяч гривень. При цьому роздобути монету хотіли близько 80 учасників аукціону.

В Україні одну гривню можна продати за тисячі гривень: як відрізнити дорогу монету (ФОТО) - фото 2

"Збережено понад 95% початкового рельєфу монети і блиск. Додам, що вона за відтінком трохи більше жовта і менш червона поверхня, ніж вдається відобразити на фото, навіть за правильно виставленого балансу білого", — наголошується в описі.

Металева гривня, датована 1995-м роком, була куплена на аукціоні за 7,7 тисячі гривень. В описі до лота монету називають "рідкісною".

В Україні одну гривню можна продати за тисячі гривень: як відрізнити дорогу монету (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, що монети номіналом 25 копійок, які датовані 1992 роком, можна продавати за тисячі гривень. Так, на одному з профільних аукціонів колекцію таких монет оцінили в 162 тисячі гривень. Посилаючись на дані аукціону, у виданні повідомляють, що монети, які карбували в 1992 році, вважаються більш цінними. Деякі з них нумізмати купують за тисячі доларів. Наприклад, 25 копійок 1992 року, мають брак виробництва, можна виставити на продаж за 28 тис. грн. Копійка представляє цінність, оскільки при її карбування інструмент змістився.

До того ж в Україні шукають не тільки старі або рідкісні екземпляри монет. Цінність також представляє бракована дрібниця, викарбувана з помилками (наприклад, з двома однаковими сторонами, зазначенням різних років випуску). Їх продають за ціною набагато вище номіналу. Наприклад, одну гривню готові придбати за тисячу доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини