Головна Новини Бізнес фінанси В Україні підскочила ціна на дині: яка вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підскочила ціна на дині: яка вартість

Зростання цін пов'язують з дефіцитом продукції

16 серпня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

В Україні на третину зросла ціна на дині. Про це повідомили в ефірі телепрограми "Cніданок з 1 + 1", передає ТСН.

В Україні підскочила ціна на дині: яка вартість

В Україні підскочила ціна на дині - фото з відкритих джерел

У розпал сезону вартість цієї баштанної культури коливається в межах 11 гривень за кілограм. Експерти пов'язують такий стрибок вартості динь зі зниженням пропозиції на ринку. Вся справа в тому, що деякі фермери вже не збирають ранній урожай, а пізній збирати ще не починали. Його чекають в кінці серпня або ж у перші тижні вересня.

Крім того, фахівці вважають, що погані погодні умови призвели до псування великої частини врожаю динь. Цей фактор також став причиною дефіциту баштанної культури.

Відзначимо, що в Україні в період з червня по липень подорожчала деяка група продуктів харчування. Разом з тим на деякі товари ціни стали нижчими. Так, за один місяць найбільше в країні подорожчали ковбасні вироби. У червні їх середня ціна по Україні становила 110,63 грн за один кілограм, а в наступному місяці вартість зросла до 113,56 грн за кілограм. Слідом за ковбасами йде куряче філе. Ціна на цей продукт змінилася на 2,08 грн га кг. Тепер кілограм курячого філе обійдеться споживачеві в 109,70 грн. Зросли ціни також і на яловичину. Кілограм м'яса на сьогоднішній день вийде в середньому на 162,45 грн. Колишня ціна — 160,94 грн / кг. Свинина ж подорожчала на 56 копійок за 1 кг. Тепер вона обійдеться в 120,67 грн / кг. Підвищилися також ціни на деякі овочі. Наприклад, морква подорожчала на 2,72 грн за кг. Уже в липні ціни на овоч становила 17,73 за один кілограм. Практично на 50 копійок подорожчав цибулю. Його актуальна ціна — 11,49 грн / кг.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українці з нетерпінням чекають зниження цін на досить популярний продукт, яким є звичайна соняшникова олія. З огляду на, що за останній рік вона зросла в ціні майже вдвічі, зменшення вартості багатьом зніме додатковий тиск на гаманець.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини