Головна Новини Бізнес фінанси В Україні почнуть блокувати рахунки боржників
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почнуть блокувати рахунки боржників

Банки зможуть арештовувати рахунки і переводити гроші стягувачам

10 квітня 2021, 22:12 comments3078
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції України розширило процедуру автоматичного арешту рахунків боржників. Це стосується всіх, у кого є будь-яка заборгованість, в тому числі неплатників аліментів. Про це йдеться в наказі міністерства, передає MC.today.

В Україні почнуть блокувати рахунки боржників

В Україні почнуть блокувати рахунки боржників

Рахунки боржників в нашій країні блокують за борги по кредиту або відсотків по ньому, а також за неоплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Арешт рахунків відбуватиметься таким чином: виконавець (державний чи приватний) за допомогою автоматизованої системи виконавчого провадження (АСИП) буде створювати і направляти в банк вимога про отримання інформації про рахунки боржника. Протягом години банк зобов'язаний надіслати виконавцеві запитувану інформацію, після чого виконавець створює і направляє в банки, в яких у боржника є відкриті рахунки, постанова про арешт грошей. Після того як банк заблокує рахунки, він повідомляє про це виконавцю через систему автоматизованого арешту.

Якщо на рахунках боржника є кошти, виконавець за допомогою АСИП створює і направляє до відповідних банки вимоги щодо списання коштів. Потім банки списують гроші з рахунків боржника і перераховують їх на рахунки органу державної виконавчої служби або приватного виконавця, з яких кошти потрапляють до стягувачам.

Нагадаємо, штучне обмеження розміру комісії за еквайринг (обслуговування платежів по пластикових картках, — ред.) Забере у банків до 60% комісійних доходів, які вони витрачають на кешбек і підтримку платіжної інфраструктури. Комісії, які платить бізнес банкам, перевищують 20 млрд грн. Чому українські рітейлери вимагає платити менше за еквайринг, а банки — проти? Аргументи яких сторін здаються більш переконливими? Який є вихід із ситуації? Відповіді на ці питання "Коментарі" шукали разом з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

10 квітня 2021, 23:24

НАКАЗ напевно має № та число, місяць, рік в котрому був виданий а не якусь там зсилку...!!! НЕ ГАНЬБІТЬ СВОЄ ВИДАННЯ тупими зсилками...!!!


Новини