Головна Новини Бізнес фінанси В Україні подорожчали молочні продукти: актуальні ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчали молочні продукти: актуальні ціни

Подібне зростання цін є прогнозованим

31 липня 2021, 10:22
Поділіться публікацією:

В Україні відзначається зростання цін на молочні продукти. Про це повідомили в ефірі "Cніданок з 1 + 1", передає ТСН.

В Україні подорожчали молочні продукти: актуальні ціни

В Україні подорожчали молочні продукти - фото з відкритих джерел

Так, за даними Міністерства фінансів, в липні вартість молока зросла практично на три гривні. Таким чином 900 грам продукту тепер коштують понад 32 гривні. На стільки ж зросла ціна йогурту, який тепер можна придбати за більш, ніж 36 гривень. Сметана в липні збільшилася в ціні на дві гривні в порівнянні з червнем.

Експерти стверджують, що подібне зростання цін є прогнозованим. До того ж, фахівці зазначають, що восени в Україну прийде чергове зростання цін на основні продукти.

Нагадаємо, ціни на соняшникову олію відверто шокують українців. За словами економіста Олега Пендзина, вартість рослинної олії знижуватися не буде. Крім того, ціна за літр продукту восени може вирости до 100 гривень.

Також відзначимо, що економічний експерт в Ukraine Economic Outlook Адріан Пантюхов озвучив для видання "Коментарі" прогноз цін на найближчий час і розповів, що подорожчає або подешевшає до кінця року. У серпні традиційно знижуються ціни на сезонні овочі. Так, найактивніше дешевшають продукти з "борщового" набору: капуста, буряк, картопля, морква, цибуля і помідори. Це пов'язано з новим урожаєм, який з'являється на полицях магазинів якраз до кінця літа. За словами Адріана Пантюхова, за підсумками червня інфляція споживчих цін, зокрема для продуктів харчування і одягу, сповільнилася до 0,1% і -2,8% відповідно. Крім того, нагадує фахівець, НБУ підняв облікову ставку до 8% в кінці липня, щоб обмежити подальше підвищення цін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини