Головна Новини Бізнес фінанси В Україні шукають монету номіналом 15 копійок, її можна продати за 26 тисяч: як виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні шукають монету номіналом 15 копійок, її можна продати за 26 тисяч: як виглядає (ФОТО)

Дорогі монети мають деякі особливості

17 серпня 2021, 16:39 comments3705
Поділіться публікацією:

15 копійок, які датовані 1992-му роком, на профільних аукціонах продають за 26 тисяч гривень. Ця монета вважається рідкісною, оскільки була виготовлена в якості експерименту. Вона має деякі особливості — аверс розгорнутий на 180 градусів від реверсу — через це ціна таких 15 копійок збільшується в тисячі разів від номіналу, пише OBOZREVATEL.

В Україні шукають монету номіналом 15 копійок, її можна продати за 26 тисяч: як виглядає (ФОТО)

В Україні шукають монету номіналом 15 копійок - фото з відкритих джерел

На одному з аукціонів з продажу монет 15 копійок 1992 року коштують близько 15 тисяч гривень. Ті, у яких є додаткові особливості, оцінюються в рази вище.

В Україні шукають монету номіналом 15 копійок, її можна продати за 26 тисяч: як виглядає (ФОТО) - фото 2

Раніше монета такого ж номіналу продавалася за більш ніж 1 тисячу доларів (29,9 тисячі гривень) на одному з профільних аукціонів.

В Україні шукають монету номіналом 15 копійок, її можна продати за 26 тисяч: як виглядає (ФОТО) - фото 3

"Монета викарбувана штемпелями, які раніше зіткалися без заготовки. З цього на монеті проглядається аверс і реверс інших сторін. Дані браковані штемпелі відомі, вони як гарант справжності", — зазначено в обговоренні.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що в одному з супермаркетів мережі АТБ чоловікові дали решту монетою номіналом в 1 гривню, датовану 1995 роком. На профільних аукціонах її можна продати за 1000 гривень. У виданні зазначають, що на електронних аукціонах з продажу монет таку гривню продають за 1000 гривень. Її вважають рідкісною через рік випуску, зазначений на ній. Крім того, деякі екземпляри монет можна продавати й набагато дорожче — близько 16 тисяч гривень (якщо ребра не відповідають роком випуску). Наприклад, за гривню 1996-го (гурт 1995-го) заплатили 15,6 тисячі гривень. Як виглядає монета, можна побачити в матеріалі нашого видання.

Крім того, відомо, що українські нумізмати полюють за монетами в 1 гривню, які викарбувані в 1995-му році. Їх ціна коливається в межах від 7 до 15 тисяч гривень. Роль відіграє стан монети. Така металева гривня цінна, тому що відрізняється гладким ребром і рідкісним роком карбування.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

17 серпня 2021, 21:55

Странная новость ,может пропустил что то но не помню такой номинал в обыходе !:))


Новини