Головна Новини Бізнес фінанси В Україні стрімко дешевшає полуниця: ціни у регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стрімко дешевшає полуниця: ціни у регіонах

За прогнозами експертів, вартість ягід буде знижуватися і далі

13 червня 2021, 08:18 comments1492
Поділіться публікацією:

В Україні відзначають зниження вартості полуниці, передає ТСН з посиланням на EastFruit.

В Україні стрімко дешевшає полуниця: ціни у регіонах

В Україні стрімко дешевшає полуниця - фото з відкритих джерел

Причиною, через яку дешевшає ягода, є поліпшення погоди і висока температура повітря, внаслідок яких темпи дозрівання полуниці прискорилися. У багатьох регіонах країни зростає її пропозиція.

Так, повідомляється, що в столиці кілограм ягід можна купити за 35 грн, в той час, як кілька днів тому дрібнооптові ціни на полуницю не знижувалися нижче 50 грн. Оптова вартість ягід в південних регіонах приблизно відповідає цінам в Києві, а ось на заході України, зокрема, у Львові, середня ціна полуниці на 7-10 грн / кг більше, тому що в цьому регіоні сезон тільки починається, а масово ягода надходить з південніших регіонів.

Експерти прогнозують, що в 2021 році пік збору ягід може припасти на 15-18 червня. Тоді оптова вартість полуниці може знизитися до мінімального рівня — 25 грн / кг.

Нагадаємо, що магазини і ринки України вже повні полуничними розсипами. Щоб отримати всю користь від полуниці, її треба правильно обирати. Щоб дізнатися, як це зробити, читайте матеріал нашого порталу. 

Раніше интерне-видання "Коментарі" писало, що вартість овочів в Україні після тривалого зниження стабілізувалася або навіть трохи зросла. Продовжують зменшуватися в ціні помідори, болгарський перець , а також огірки. При чому вартість останніх на початку тижня впала до мінімальних. Що стосується ягід і фруктів, то найбільше знизилася вартість черешні. Дешевшає також і садова суниця. Крім того, зменшилися цінники на яблука і банани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини