Головна Новини Бізнес фінанси В Україні злетять ціни на кондитерські вироби: причини і прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетять ціни на кондитерські вироби: причини і прогноз

Зазначається і зростання імпорту солодощів, який збільшився на рекордні 28,8%

24 вересня 2021, 10:28
Поділіться публікацією:

Через підвищення вартості газу в країні можуть зрости ціни на кондитерські вироби на 5-7%, при тому, що починаючи з 2021 року солодощі подорожчали на 15-30%. Про це заявив глава асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, передає УНІАН.

В Україні злетять ціни на кондитерські вироби: причини і прогноз

Кондитерські вироби - фото з відкритих джерел

Зазначається, що в липні поточного року фіксується падіння обсягів виробництва "кондитерки". Зокрема, виробництво карамелі і шоколаду знизилося на рекордне значення — 25,9%, в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. У серпні падіння не зупинилося і склало 12,5%.

Балдинюк зазначив, що схожі темпи виробництва спостерігалися в 2014 році, проте тоді це було пов'язано з закриття російського ринку і початком військових дій.

Також зазначається і зростання імпорту солодощів, який збільшився на рекордні 28,8% за перше півріччя 2021 року.

Основною причиною зниження темпів виробництва називають зростання цін на цукор українських виробників, оскільки ця продукція є найдорожчою у світі, а її імпорт заблокований дуже високим митом.

Зазначимо, що економісти також прогнозують зростання цін на хліб і хлібобулочні вироби. Вартість може вирости від 5 до 25% через подорожчання борошна і сировини. Також важливу роль відіграє зростання цін на енергоносії, які використовуються при виробництві.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі. Станом на сьогодні, оптова вартість ріпчастої цибулі на внутрішньому ринку є рекордною для цього періоду. Ціна овоча стандартної якості 7 грн / кг, що вище, ніж в 2020 році в більше, ніж в два рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини