Головна Новини Бізнес фінанси В Україні змінилася вартість овочів і фруктів: які ціни зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилася вартість овочів і фруктів: які ціни зараз

Мінагрополітики пояснює зміну цін погодними умовами, а також відсутністю реального врожаю

3 червня 2021, 10:38 comments4642
Поділіться публікацією:

З минулого року на території України подешевшали овочі, а фрукти навпаки додали у вартості. Таку інформацію озвучили в Мінагрополітики, пише ТСН.

В Україні змінилася вартість овочів і фруктів: які ціни зараз

В Україні змінилася вартість овочів і фруктів - фото з відкритих джерел

Відзначається, що у квітні 2021 року Міністерство зафіксувало зменшення вартості цибулі, капусти та картоплі практично на третину. Водночас ціна буряка і моркви виросла майже у два рази. А ось вартість фруктів, за даними відомства, зросла на пів відсотка. Мінагрополітики пояснює зміну цін погодними умовами, а також відсутністю реального врожаю.

Так, на сьогодні, ціна цибулі — 4 грн / кг, капусти — 4 грн / кг, картоплі — 6,50 грн / кг, моркви — 7 грн / кг, буряка — 8 грн / кг.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що як розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, приблизно до середини червня, чисел до 15-20, буде тривати зростання цін на овочі. Приблизно в цих датах воно зупиниться, каже експерт, і почнеться тенденція до падіння. До цього часу на український ринок повинні почати надходити молоді овочі з відкритого грунту вітчизняного виробництва.

Ціна на м'ясо багато в чому залежить від зерна. Якщо очікування на зерно та урожай будуть хорошими, то і м'ясо дорожчати не буде, зазначив експерт. Втім, воно і так не сильно дорожчає. Свинина за рік майже не подорожчала, курятина — небагато. Особливо зросла в ціні яловичина, що пояснюється систематичним падінням поголів'я ВРХ (великої рогатої худоби). У 1946 році, відразу після війни, в Україні було 8 млн голів ВРХ. У 1991-му — 26 млн. А зараз — всього 1,8 млн. Невигідно, дорого тримати ВРХ.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини