Головна Новини Бізнес фінанси В Україні змінилися цінники на овочі та фрукти: що подешевшало
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилися цінники на овочі та фрукти: що подешевшало

В Україні відзначається стабілізація цін

9 червня 2021, 13:21 comments1655
Поділіться публікацією:

Вартість овочів в Україні після тривалого зниження стабілізувалася або навіть трохи зросла. Продовжують зменшуватися в ціні помідори, болгарський перець і огірки. При чому вартість останніх на початку тижня впала до мінімальної. Про це пише OBOZREVATEL з посиланням на EastFruit.

В Україні змінилися цінники на овочі та фрукти: що подешевшало

В Україні змінилися цінники на овочі та фрукти - фото з відкритих джерел

Відзначається, що на південних ринках ціна огірків становила всього 2 грн / кг, але вже до кінця тижня кілограм продавали не менше, ніж за 9 грн. Збавили в ціні також зелений горох, спаржа і редис. У сегменті зелені вартість все ще продовжувала знижуватися, крім кінзи, яка подорожчала і петрушки, за якою підвищився мінімальний рівень ціни.

Що стосується ягід і фруктів, то найбільше знизилася вартість черешні. Дешевшає також і садова суниця. Крім того, зменшилися цінники на яблука і банани. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що гречка є однією з найпопулярніших круп в нашій країні. Саме тому цінові скачки на цей продукт досить часто викликають масове обурення. Наше видання вирішило дізнатися в експертів, як і чому у 2021 році змінювалася ціна на гречку і чого чекати в найближчому майбутньому. За словами аналітика асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлани Литвин, за перші п'ять місяців цього року середня вартість гречаної крупи в вітчизняних супермаркетах виросла на 8%. На початку червня ця крупа коштує близько 43,30 грн/кг. На думку спеціалістки, наведені темпи зростання цін на гречку в цілому відповідають поточному рівню інфляції і ніяких значних стрибків ціни не спостерігалося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини