Головна Новини Бізнес фінанси В Україні зміняться ціни на овочі: чого чекати покупцям
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміняться ціни на овочі: чого чекати покупцям

Фермери кажуть про несприятливі погодні умови

25 квітня 2021, 08:21 comments1506
Поділіться публікацією:

В наступному місяці ще буде триматися висока вартість овочів, однак після, ціни будуть знижуватися. Про це розповів очільник Союзу українського селянства Іван Томич під час телепрограми "Зворотній зв'язок" на каналі "Україна 24".

В Україні зміняться ціни на овочі: чого чекати покупцям

В Україні зміняться ціни на овочі: чого чекати покупцям - фото з відкритих джерел

Експерт повідомив про те, що ціни на овочі цієї весни значно відрізняються від торішніх. Наприклад, капуста, вартість якої в 2020 році не перевищувала 20 грн, сьогодні коштує від 40 до 60 грн. Ціна картоплі варіюється в межах від 60 до 80 гривень, при тому що в аналогічний період минулого року, овоч коштував до 30 грн:

"Такі тенденції подорожчання в порівнянні з минулим роком ще будуть довго тривати. Мені 30% херсонських фермерів підтвердили, що не сіяли ранню редиску, тому що побачили, що з неї нічого не вийде в цих умовах, перейшли на щось інше", — розповів Томич.

За словами фахівця, погодні умови і площа посадки вже вплинули на виробництво овочів. Експерт вважає, що в травні не вдасться досить збільшити пропозиції на ринку, тому вартість овочів буде високою. Потім українці можуть очікувати сезонного здешевлення.

"Потім підуть теплі температури, весна візьме своє, буде більше виробництво, і, відповідно, зниження ціни. Але вони не будуть такими, як у минулому році", — резюмував Томич.

Нагадаємо, що в Україні в найближчі місяці очікується подорожчання продуктів. Так, продовольча інфляція тимчасово прискориться через високі світові ціни. Очікується подорожчання сирих продуктів. Це викликано низькими минулорічними врожаями, а також зростанням світових цін на продовольство.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини