Головна Новини Бізнес фінанси В Україні зростуть стипендії: стало відомо, скільки отримуватимуть студенти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростуть стипендії: стало відомо, скільки отримуватимуть студенти

Зараз стипендія для студентів, які здобувають ступінь бакалавра, і навчаються на аспірантурі дорівнює 1300 гривням

14 вересня 2021, 15:24
Поділіться публікацією:

За словами очільника уряду Дениса Шмигаля, в Україні збільшиться розмір стипендій. Зокрема, мінімальні виплати у вищих освітніх установах будуть складати 2 тисячі гривень, а підвищені — 2550 гривень. Про це прем'єр-міністр розповів в рамках прес-конференції, передає OBOZREVATEL.

В Україні зростуть стипендії: стало відомо, скільки отримуватимуть студенти

В Україні зростуть стипендії - фото з відкритих джерел

Шмигаль наголосив, що збільшені стипендії і для учнів у професійно-технічних закладах середньої та спеціальної освіти. Раніше стипендія таких студентів становила близько 500 гривень. При цьому вартість проїзду з районного центру до обласного варіюється в межах 100 гривень.

Відтепер же, за словами прем'єр-міністра, стипендія в ПТУ буде дорівнює 1250 гривням. При цьому, запевняє глава Кабміну, уряд в наступному році буде шукати й інші варіанти для підтримки студентів.

У виданні нагадали, що зараз стипендія для студентів, які здобувають ступінь бакалавра і навчаються на аспірантурі, дорівнює 1300 гривням (підвищена — 1600 гривень); для студентів ліцеїв, технікумів, коледжів — 980 гривень (підвищена 1250 гривень); студентів ПТУ — 490 гривень.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" говорилося, що пенсіонери отримують середню пенсію близько 3000 гривень, але цих коштів практично не вистачає на проживання — оплата комунальних послуг та лікування в старості коштують мало не в рази дорожче. Тому в Україні в 2022 році планують в п'ять етапів підвищувати пенсії. Про етапи зростання пенсійних виплат в країні розповіли в Міністерстві соціальної політики.

Також на порталі — голова Офісу президента України, Тимофій Милованов, який раніше обіймав посаду міністра економіки, прокоментував перспективи нині працюючих людей отримувати пенсії від держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини