Головна Новини Бізнес фінанси Власників біткоїн хочуть штрафувати і саджати у в'язницю
commentss НОВИНИ Всі новини

Власників біткоїн хочуть штрафувати і саджати у в'язницю

Якщо заборона стане законом, Індія буде першою великою країною, яка зробить зберігання криптовалюта незаконним

16 березня 2021, 04:40
Поділіться публікацією:

Індія запропонує закон, що забороняє криптовалюта. Штрафувати будуть всіх, хто торгує в країні або навіть володіє такими цифровими активами. Даний законопроєкт — одна з найсуворіших у світі політик щодо криптовалюти, вона передбачає кримінальну відповідальність за володіння, випуск, видобуток, торгівлю і передачу активів. Про це повідомляє Reuters. Законопроєкт надасть власникам криптовалюта до шести місяців на ліквідацію, після чого будуть стягуватися штрафи.

Власників біткоїн хочуть штрафувати і саджати у в'язницю

Біткоіни (фото з відкритих джерел)

Якщо заборона стане законом, Індія буде першою великою країною, яка зробить зберігання криптовалюта незаконним. При цьому в Індії обсяги транзакцій ростуть, і тепер 8 млн інвесторів володіють крипто інвестиціями в розмірі 100 млрд рупій ($ 1,4 млрд).

Відзначається, що кількість реєстрацій користувачів і приплив грошей на місцевій криптобіржі Bitbns збільшилася в 30 разів у порівнянні з 2020 роком. Unocoin, одна з найстаріших бірж Індії, додала 20 000 користувачів в січні і лютому, попри побоювання з приводу заборони.

Нагадаємо, біткоїн знову набирає обертів — вартість криптовалюта сьогодні, 13 березня, досягла оцінки 60 012 доларів за одну монету. Про це пише Bloomberg. Аналітики пов'язують подорожчання криптовалюта з оптимізмом на фінансових ринках після того, як президент США Джо Байден підписав закон про боротьбу з пандемією на суму 1,9 трлн доларів. Біткоіни виріс приблизно на 1000% минулого року на тлі зростаючого інституційного інтересу до криптовалюти, а також спекулятивного попиту.

Прихильники відстоюють криптовалюта як сховище цінностей, на кшталт золота, яке може діяти як хеджування проти інфляції і більш слабкого долара. Інші стверджують, що ринок криптовалюта — це гігантський стимулюючий міхур на шляху до того, щоб лопнути, як це було в циклі бумів і спадів 2017-2018 років. Учасники галузі і деякі стратеги вказують на більш широкий спектр причин, якими обумовлена нинішня ситуація на ринку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Правдоруб

16 березня 2021, 05:01

МОЛОДЦЫ!!! ВЕРНОЕ РЕШЕНИЕ ПО цифровой лже валюте!


Новини