Головна Новини Бізнес фінанси Як локдаун вплине на курс валют в Україні — прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Як локдаун вплине на курс валют в Україні — прогноз

Суттєвих стрибків курсу валюти експерти поки не передбачають

14 січня 2021, 16:12
Поділіться публікацією:

Значних коливань гривні на валютному ринку на період посиленого карантину із 8 до 24 січня не передбачається. Такий прогноз радника Президента України Олега Устенка повідомляє ОПУ.

Як локдаун вплине на курс валют в Україні — прогноз

Особливого впливу на курс гривні локдаун не матиме. Фото: freepik

Експерт переконаний, що безперебійна робота банківської системи та багатьох підприємств позитивно впливає на економіку держави навіть в локдаун.

На думку Устенка, у 2021 році курс валют не має досягти позначки у 30 грн за долар. А прогнозована Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України вартість долара взагалі дорівнює 28,6 грн. Загалом цьогоріч можна очікувати коливань нацвалюти у проміжку 27-29,5 грн за долар.

Подібні позитивні висновки Олег Устенко базує на кількох чинниках, які безпосередньо впливають на курс валют в Україні. Це поліпшення стану зовнішніх ринків (зростання вартості експортованих продуктів) та кредитний ресурс, що поліпшує приплив валюти в Україну.

"Це можна простежити по зростанню міжнародних резервів України, які зараз найбільші за останні 10 років", – підкреслив Устенко.

Окремо чиновник нагадав про роботу Міністерства фінансів стосовно облігацій внутрішніх державних позик. Лише у 2021 році, за словами Олега Устенка, спеціалісти на двох аукціонах розмістили цінні папери вартістю понад 17 млрд грн. Певну частку із них номінували у валюті, а, отже, покупцям при фінансових операціях доводилося конвертувати її в гривню. Це, експерт упевнений, дозволяє сподіватися на зміцнення позицій національної валюти.

Раніше "Коментарі" розповідали, що, на думку спеціалістів, відбудеться із курсом долара у 2021 році.

Також на порталі можна дізнатися, як коронавірусна пандемія впливає на валютний ринок по всьому світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини