Головна Новини Бізнес фінанси Як вибрати нерухомість і не помилитися: є три важливих правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вибрати нерухомість і не помилитися: є три важливих правила

Тільки холодний розрахунок, раціональність і підготовка застрахують від сумнівних вкладень

2 березня 2021, 12:14
Поділіться публікацією:

Купівля нерухомості — серйозний крок. Щоб правильно вибрати нерухомість, яка б сприяла прогресу людини та була надійним сімейним активом, потрібно врахувати кілька важливих моментів. Про це в блозі на сайті "Коментарі" розповів керуючий власник девелоперської компанії "ОМОКС" Олексій Кулагін.

Як вибрати нерухомість і не помилитися: є три важливих правила

Фото з відкритих джерел

Не брати те, що лежить під рукою

По-перше, перш за все, потрібно вибирати, а не "брати те, що лежить під рукою", а для цього потрібно аналізувати пропозиції на ринку нерухомості від забудовників. Необхідно поїздити, подивитися, розібратися, зібрати інформацію. Причому не з Інтернету.

"Рекламне поле у ​​нас не об'єктивне. Воно не дає уявлення про продукт, а направлено тільки на одне — "втюхати товар". Житло, в якому збираєшся сам жити, потрібно і дивитися самому. Приїхати і відчути атмосферу", — пояснив експерт.

Перевірити наявність комунікацій

По-друге, дуже добре свідчить про стан справ на об'єкті ситуація з комунікаціями. Як пояснив Кулагін, якщо забудовник почав будівництво, не проклавши насамперед комунікації, то він їх ніколи потім якісно вже не зробить. Масивні стартові витрати забудовника, які йому доводиться нести спочатку реалізації проекту на інженерну інфраструктуру, забезпечують життєдіяльність всього комплексу, показуючи його плани на подальший успішний розвиток проекту.

"Якщо це не так, то проект — не більше ніж рекламна пустушка для викачування грошей. Тож покупець повинен поставити питання №1 — чи готові мережі? Якщо говорять щось на зразок "будуть готові до моменту закінчення будівництва будівель", то це профанація і не потрібно взагалі зв'язуватися з таким продавцем-забудовником", — йдеться в блозі.

Дізнатися все про забудовника

І найважливіший, третій пункт — це вибір будівельної компанії. Експерт радить при аналізі інформації про забудовника спиратися на факти. Якщо компанія успішно працює не один рік, об'єкти будівництва вводяться в експлуатацію згідно із зазначеним графіком — цей факт говорить на користь забудовника. Стабільні компанії, що мають великий досвід, досить часто є членами професійних об'єднань. Це повинно додати "плюсиків" на користь такого забудовника, бо в подібні організації шахраїв не беруть. Добросовісній компанії приховувати нічого, тому потенційним покупцям завжди нададуть повний пакет документів.

"Обов'язково упевніться, що компанія має право на земельну ділянку, їй дозволено будівництво і погоджено підведення всіх комунікацій, — резюмує Кулагін. — Пам'ятайте, що вдала інвестиція в нерухомість залежить від вашої пильності та ретельної перевірки того, кому довіряєте свої гроші. Тільки холодний розрахунок, раціональність і підготовка застрахують від сумнівних вкладень".

Раніше повідомлялося, що експерт вказав на три тенденції 2021 року на ринку ставок за депозитами в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини