Головна Новини Бізнес фінанси Як зміняться ціни на житло в Україні до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміняться ціни на житло в Україні до кінця року

До кінця 2021 року на території всієї країни буде спостерігатися стабілізація цін з невеликими коливаннями

7 жовтня 2021, 16:33
Поділіться публікацією:

За словами голови Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрія Піти, починаючи з другої половини вересня 2021 активність на вторинному ринку нерухомості у великих містах (Харків, Львів, Київ, Одеса, Дніпро) впала майже на 10%. На думку експерта, подібна тенденція до кінця цього місяця перенесеться і на інші обласні центри. Про це Юрій Піта повідомив в коментарі ТСН.

Як зміняться ціни на житло в Україні до кінця року

Як зміняться ціни на житло в Україні до кінця року - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що спад активності покупців житла сприяв стабілізації вартості. Так, у великих українських містах, середнє зростання цін на нерухомість, в порівнянні з серпнем, не перевищило 1,5-2%. В інших містах вартість практично не змінилася.

При цьому Піта звернув увагу на те, що в минулому місяці фіксували незначні коливання ціни на найбільш затребуване житло. Йдеться про малогабаритні, в хорошому стані і з вдалими локаціями квартири, площею до 50 кв.м.

За словами президента АФНУ, до кінця 2021 року на території всієї країни буде спостерігатися стабілізація цін з невеликими коливаннями, які суттєво не відобразяться на основних показниках.

На думку Юрія Піти, в наступні три місяці не варто очікувати суттєвих змін вартості: 

"Ще в липні фахівці АФНУ прогнозували, що ціни на вторинному ринку майже досягли своїх максимальних позначок, відповідних платоспроможному попиту. Тому в наявній економічній ситуації не варто очікувати якогось істотного пожвавлення на ринку житла", — заявив глава Асоціації фахівців з нерухомості.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що буде з цінами на оренду нерухомості в Україні в найближчі місяці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини