Головна Новини Бізнес фінанси За монету номіналом 15 копійок в Україні готові платити десятки тисяч: як виглядає рідкісна копійка (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

За монету номіналом 15 копійок в Україні готові платити десятки тисяч: як виглядає рідкісна копійка (ФОТО)

Якщо монета викарбувана з браком, то тоді ціна на її може підскочити вгору

31 серпня 2021, 12:05 comments1759
Поділіться публікацією:

Українці виставляють на продаж монети номіналом в 15 копійок, які оцінюють у понад 20 тисяч гривень. Такі копійки повинні були стати повсякденними в 1992-му році, однак після виготовлення експериментальної партії монети вивели з монетного ряду. Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

За монету номіналом 15 копійок в Україні готові платити десятки тисяч: як виглядає рідкісна копійка (ФОТО)

За монету номіналом 15 копійок в Україні готові платити десятки тисяч - фото з відкритих джерел

Зазначається, що на профільних аукціонах з продажу монет 15 копійок, у яких реверс не відповідає аверсу, продаються за 26 тисяч гривень. Автор оголошення зазначає, що така монета була виготовлена однією з перших, а на зображенні листа є проріз.

За монету номіналом 15 копійок в Україні готові платити десятки тисяч: як виглядає рідкісна копійка (ФОТО) - фото 2

15 копійок 1992 року, але вже без повороту на 180 градусів, пропонують за 20,5 тисяч гривень. Якщо монета викарбувана з браком, то тоді ціна на її може підскочити вгору.

За монету номіналом 15 копійок в Україні готові платити десятки тисяч: як виглядає рідкісна копійка (ФОТО) - фото 3

Видання зазначає, що монету номіналом в 15 копійок хотіли зробити повсякденними разом із 3-ма копійками. Однак незабаром у Нацбанку вирішили, що в такому випадку монетний ряд буде перевантажений.

Нагадаємо, що монету у 25 копійок, яка датована 1992-му роком, можна продати за 10 тисяч гривень. Монета є дорогою, оскільки має незначний дефект в написі "25 копійок". Загалом монети номіналом у 25 копійок не мають особливої цінності. Їх можна продавати дорого в разі наявності особливостей на реверсі або аверсі. Однак така монета 1995 року випуску буде вважатися рідкісною незалежно від особливостей або дефектів на ній.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з даними порталу, який спеціалізується на монетах, копійки номіналом 50, викарбувані в 1992-му році, скуповують за кілька тисяч гривень. Найдорожчий екземпляр відрізняє гурт, реверс і аверс. Такі монети можуть коштувати близько 4000 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини