Головна Новини Бізнес фінанси За п'ять копійок готові заплатити тисячі гривень: як виглядає цінний дріб'язок (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

За п'ять копійок готові заплатити тисячі гривень: як виглядає цінний дріб'язок (ФОТО)

Продавати монети можна на спеціальних електронних аукціонах

27 вересня 2021, 13:03 comments20543
Поділіться публікацією:

Деякі монети, номінал яких 5 копійок і які датовані 1992-му роком, можна продавати від 20 гривень до 6 тисяч гривень. Відрізнити рідкісний й дорогий дріб'язок можна за формою і розташуванню ягід або ж за зображенням тризуба. Про це повідомили на профільному порталі Monety.

За п'ять копійок готові заплатити тисячі гривень: як виглядає цінний дріб'язок (ФОТО)

За п'ять копійок готові заплатити тисячі гривень - фото з відкритих джерел

Зазначається, що 5 копійок, які мають одиницю з хвостиком і гурт з великою насічкою, нумізмати можуть купити від 4 до 6 тисяч гривень. У дорогих монет гострий середній зуб тризубця, а друге гроно має форму прямокутного трикутника. При цьому точно такі ж 5 копійок, які мають дрібну насічку на ребрі, не є цінними.

За п'ять копійок готові заплатити тисячі гривень: як виглядає цінний дріб'язок (ФОТО) - фото 2

Нумізмати також можуть купувати 5 копійок 1992 році, у яких одиниця без хвостика, гострий і вузький середній зуб тризубця і деякі відмінності в гроні. Такі монети зазвичай коштують в межах 3,5 тисячі гривень.

За п'ять копійок готові заплатити тисячі гривень: як виглядає цінний дріб'язок (ФОТО) - фото 3

Є і зовсім недорогі 5 копійок, проте їхня ціна все одно дорожче номіналу. Вони можуть коштувати від 20 до 50 гривень. Такий дріб'язок відрізняє гурт з дрібною насічкою, одиниця з хвостиком і трохи витягнуті ягоди.

За п'ять копійок готові заплатити тисячі гривень: як виглядає цінний дріб'язок (ФОТО) - фото 4

Крім того, за ціною набагато вище номіналу можна продавати 5 копійок, які мають брак. Зокрема, поворот реверсу щодо аверсу.

На порталі зазначили, що перед винесенням монети на продаж, рекомендується порадитися з фахівцями й уточнити, наскільки дріб'язок цінний. Продавати монети можна на спеціальних електронних аукціонах.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося, що монети часів СРСР можна продавати за тисячі, а то й десятки тисяч доларів. Так, три копійки, які датовані 1943-му роком (реверс не відповідає аверсу) виставлені на продаж за більш ніж 13 тисяч доларів. Три копійки 1992-го  року продають за 1,6 тис. доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини