Головна Новини Бізнес фінанси За рівнем девальвації гривня обійшла рубль, попереду лише замбійська кварча
commentss НОВИНИ Всі новини

За рівнем девальвації гривня обійшла рубль, попереду лише замбійська кварча

На тлі стрімкого падіння національної валюти країни у Нацбанку намагаються підтримувати курс

28 січня 2022, 09:45
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", за даними агентства "Bloomberg" українська гривня у 2022 році вже посідає друге місце у світі за рівнем девальвації щодо долара. Національна валюта України вже навіть обійшла російський рубль, попереду лише замбійська квача.

За рівнем девальвації гривня обійшла рубль, попереду лише замбійська кварча

Гривні. Фото з відкритих джерел

Bloomberg зазначає, що зараз фінансові аналітики називають нарощування російських військ на кордоні з Україною однією з головних загроз для світових ринків, хоча президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв, що в даний час не планує нападу.

Місцеві ринки облігацій, валюти, акцій як у Москві, так і Києві вже постраждали, але ескалація може спровокувати ажіотаж. Хоча санкції щодо російських товарів не обговорювалися США та Європою, конфлікт може дестабілізувати ціни на природний газ та пшеницю. Апетит до казначейських зобов'язань США зростає, оскільки деякі інвестори переводять свої активи у найбезпечніші активи. На тлі всього цього гривня в Україні продовжує знецінюватись.

На тлі стрімкого падіння національної валюти країни в Нацбанку зробили заяву про те, що приводів для паніки та переживань немає, тому що валютний ринок України значно стійкіший до шоків, ніж під час попередніх криз. При цьому в обмінниках за долар уже просять 29 гривень, що не було в країні останні 7 років.

Українські банкіри прогнозують, що гривня протягом усього 2022 року триматиметься на межі девальвації, що стане результатом низки рішень у сфері зовнішньої політики. Українці сподіваються, що влада знайдете способи, як підтримати гривню, адже це дасть можливість зупинити різкий стрибок цін на продукти першої необхідності. Однак у нинішній ситуації вже не все залежить від влади в Україні, адже зовнішня політика може зробити свою справу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт озвучив прогноз курсу долара на найближчий час.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини