Головна Новини Бізнес фінанси "Зношені" та "старі" долари: у НБУ розповіли, чи варто хвилюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зношені" та "старі" долари: у НБУ розповіли, чи варто хвилюватися

НБУ фіксує нормалізацію ситуації з обміном

11 серпня 2023, 10:40 comments2162
Поділіться публікацією:

Спільні зусилля НБУ та учасників ринку призвели до нормалізації ситуації з обміном готівкової іноземної валюти. Тепер завдання довести українцям, що банкноти іноземної валюти мають однаковий еквівалент вартості незалежно від року випуску чи дизайну. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в офіційній заяві заступників голови НБУ Юрія Гелетія та Олексія Шабана.

"Зношені" та "старі" долари: у НБУ розповіли, чи варто хвилюватися

Долари. Фото з відкритих джерел

Як розповів Гелетій, НБУ скасував перелік ознак незначного зносу банкнот та забезпечив можливість для небанківських установ знімати кошти з їхніх рахунків у банках без обмежень для підкріплення власних кас.

"Тепер наше спільне завдання – на практиці продемонструвати клієнтам, що всі справжні банкноти іноземної валюти мають однаковий еквівалент вартості незалежно від року випуску чи дизайну", – зазначив Шабан.

Зі свого боку, учасники ринку розповіли про вжиті ними заходи: від інформування громадськості та власних підрозділів до розширення співпраці з іноземними банками для збільшення пропозиції готівкової іноземної валюти.

У Нацбанку також наголосили на необхідності налагодити більш активну взаємодію небанківських фінансових установ з банками у питаннях роботи з банкнотами іноземної валюти різних випусків та різного фізичного стану.

Нагадаємо, у травні в Україні виникла проблема додаткових комісій банків та обмінних пунктів, які вони встановлюють за прийом нібито зношених доларових купюр або банкнот попередніх років випуску.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому НБУ штрафує інші банки: що може за цим ховатися. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

uscnm

13 серпня 2023, 18:45

Львів, 100$ 2006 року курс копійок на 6 нижчий за синю сотку :(


Новини