Головна Новини Бізнес ЖКГ У Мінсоцполітики назвали частину населення, яка не відчує підвищення тарифів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінсоцполітики назвали частину населення, яка не відчує підвищення тарифів

Підвищення тарифів може вдарити по гаманцю українця

29 грудня 2020, 08:30
Поділіться публікацією:

Міністерство соціальної політики України повідомило, яка група громадян не відчує підвищення тарифів. Про це повідомили на офіційному сайті міністерства.

У Мінсоцполітики назвали частину населення, яка не відчує підвищення тарифів

Яка частина населення не відчує підвищення тарифів. Фото: slovoidilo.ua

Насамперед підвищення тарифів обійдуть тих українців, які отримують субсидії. Це відбудеться тому, що розмір матеріальної допомоги, яку вони отримають, буде збільшений.

"При чинній системі надання субсидії всі 3.1 млн домогосподарств, які отримують субсидію, жодним чином не відчують підвищення тарифів, оскільки це покриється збільшеним розміром субсидії" — коментують в Мінсоцполітики.

Якщо ж домогосподарства не мають субсидій, проте їм важко оплачувати житлово-комунальні послуги, вони можуть оформити допомогу. Ця послуга доступна як онлайн, так і безпосередньо — представнику домогосподарства потрібно буде відправити відповідні декларації до органу соцзахисту населення.

Міністерство повідомляє, що майже 1.8 мільйона сімей користується пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг. Відповідно до категорії, в яку вони входять, пільговики мають знижку від 25 до 100 відсотків.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розглядає варіанти зниження ціни на блакитне паливо для населення. Так, зі слів політика, він поставив задачу тимчасово виконуючому обов'язки глави міністерства енергетики Юрію Вітренку спільно з Антимонопольним комітетом України перевірити обґрунтованість цін на газ.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що з нового року в Україні спостерігатиметься подорожчання хлібу. Вже з першого місяця 2021-го буханець пшеничного хліба матиме вартість в районі 20 -24 гривень за кілограм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини