Головна Новини Бізнес ЖКГ Як каратимуть боржників за комуналку - пропозиція Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як каратимуть боржників за комуналку - пропозиція Верховної Ради

Профільний комітет Верховної Ради пропонує стягувати борг за комунальні послуги з зарплати боржників та тимчасово обмежити їхні права

11 грудня 2020, 16:05
Поділіться публікацією:

З кожним місяцем борги українців за комуналку постійно зростають. Державна служба статистики зазначає, що до кінця жовтня загальний борг неоплаченої комуналки сягнув 56 мільярдів гривень.

Як каратимуть боржників за комуналку - пропозиція Верховної Ради

Боржників за комуналку хочуть прирівняти до неплатників аліментів. Фото: segodnya

Аби якось врегулювати це питання та змусити громадян оплатити рахунки, профільний комітет Верховної Ради пропонує розглянути і затвердити законопроект № 3613, в якому йдеться про те, щоб прирівняти боржників до неплатників аліментів. Що це означатиме?

Держава автоматично буде стягувати борг за комунальні послуги з зарплати боржника. Ця сума складатиме не більше 50% від місячного заробітку.

Якщо громадянин не оплачував комуналку більш як чотири місяці, державний виконавець повинен буде винести постанову про заборону виїзду боржника за кордон та про тимчасове обмеження цієї людини у праві. Тобто людина, яка стабільно не сплачує комунальні послуги не зможе керувати транспортними засобами та користуватися дозволеною в Україні зброєю Відновити свої права можна буде тільки після сплати всього боргу.

Вся інформація про заборони надходить до патрульної поліції та Міграційної служби. 

Якщо ж людина не сплачує комуналку понад рік, їй нараховуються штрафи. За рік несплати доведеться сплатити 20% від суми боргу, за два роки – 30%, за три роки і більше – 50%.

Експерти зазначають, що це нововведення діятиме тільки на тих, хто буде накопичувати борги після того, як закон набере чинності. Відтак проблема з боргами минулих періодів залишиться невирішеною.

Сайт "Коментарі" раніше писав, що перші зимові холоди підвищили ціну на газ до максимуму за 20 місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини