Головна Новини Бізнес тарифи Перші зимові холоди підвищили ціну на газ до максимуму за 20 місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші зимові холоди підвищили ціну на газ до максимуму за 20 місяців

Це значення стало максимальним із квітня минулого року

11 грудня 2020, 14:20
Поділіться публікацією:

Прийдешні зимові холоди в країнах Західної Європи посприяли збільшенню ціни на газ. Експерти відзначають, що цієї зими зафіксовано максимальне значення за останні 20 місяців.

Перші зимові холоди підвищили ціну на газ до максимуму за 20 місяців

ФОТО: З відкритих джерел

На голландському хабі TTF спотова ціна за підсумками торгів у четвер виросла до 194,9 долара за тисячу кубометрів у порівнянні із середнім котируванням 183 долари з початку місяця. Це значення стало максимальним із квітня минулого року.

Однак, вже відсьогодні, синоптики прогнозують висхідний температурний тренд, що має знизити котирування газу.

За експертними даними, європейські країни цього грудня активно витрачають запаси "блакитного палива" з підземних сховищ. За прогнозами фахівців, виходячи з місячних підсумків, зі сховищ може бути відібрано до 20 млрд куб. м газу, що стане другим результатом після січневого рекорду у 2017 році. Він становив 24 млрд куб. м.

Нагадаємо, що тарифи на доставку газу для частини українців злетять з нового року на 80%. Українські експерти проаналізували таке рішення уряду і оцінили необхідність і доцільність підвищення тарифу і ризики неплатежів.

Раніше "Коментарі" писали про те, як поліпшити якість газу. Вогонь в конфорці може мати специфічний жовтий або червоний колір. А приготування їжі або закипання води може зайняти в два рази більше часу, ніж зазвичай. У цих проблемах часто звинувачують постачальників блакитного палива. Насправді потрібно подивитися на цю проблему ширше. Колір полум'я може залежати від ряду факторів, таких як вологість повітря, чистота приладів, побутових умов.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини