Головна Новини Бізнес інфраструктура Як змінилися ціни на житло в Україні за рік: дані Держстату
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилися ціни на житло в Україні за рік: дані Держстату

Найбільше подорожчали двокімнатні квартири на вторинному ринку

20 січня 2021, 16:27
Поділіться публікацією:

У IV кварталі 2020 року в порівнянні з таким же періодом минулого року вартість квартир в Україні збільшилася в середньому на 8,4%. Найбільше подорожчали двокімнатні квартири на вторинному ринку. Дану інформацію оприлюднила Державна служба статистики.

Як змінилися ціни на житло в Україні за рік: дані Держстату

Як змінилися ціни на житло в Україні - фото з вікдритих джерел

Згідно з даними Держстату, за рік вартість квартир на первинному ринку виросла на 6,1%, а на вторинному — на 9,7%. Так, за інформацією відомства, за рік однокімнатні квартири збільшилися в ціні на первинному ринку на 7,2%, на вторинному — на 9,8%, двокімнатні квартири на первинному ринку — на 4,5%, на вторинному — на 10,0%, трикімнатні квартири на первинному ринку — на 7,7%, на вторинному — на 9,4%.

Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики, в Україні подорожчала оренда житла - середня плата за оренду однокімнатної квартири зросла до трьох тисяч гривень. Найдорожче оренда квартири обійдеться в Києві, на другому місці за дорожнечею знімного житла виявилася Одеська область, а замикає трійку міст з найдорожчою орендою Харківська область. Відомо, що раніше столиця України потрапила в рейтинг міст світу з найбільш бурхливим зростанням цін на нерухомість, зокрема — на житло. За минулий рік його вартість в Києві виросла на 11%.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, як виглядає квартира Олі Полякової в центрі Києва. Популярна українська виконавиця Оля Полякова не стала приховувати від своїх шанувальників, що живе в розкішних апартаментах в Києві. Квартира співачки розташована на вулиці Інститутській навпроти Національного банку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини