Головна Новини Бізнес інвестиції Інвестори готуються до удару: як новий штам вплине на бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Інвестори готуються до удару: як новий штам вплине на бізнес

Насамперед удару можуть зазнати ресторани та туристичні компанії

6 грудня 2021, 19:16
Поділіться публікацією:

У міру того, як з’являються деталі щодо нового штаму COVID-19, інвестори готуються до потенційного удару по прибутках американських компаній, особливо серед роздрібних торговців, ресторанів і туристичних компаній. Про це повідомляє Reuters.

Інвестори готуються до удару: як новий штам вплине на бізнес

Трейдери працюють на Нью-Йоркській фондовій біржі - Reuters

Новини про штам Omicron з’являються саме у період святкових покупок, і багато компаній вже намагаються боротися з підвищенням інфляції та проблемами у ланцюжку постачань через пандемію.

"Чи ми все ще побачимо трафік у ресторанах і точках роздрібної торгівлі... Інша область вразливості, звичайно, – це перебої в ланцюжках постачання", — сказала Крістіна Хупер, головний стратег Invesco з глобального ринку у Нью-Йорку.

Вона та інші стратеги сказали, що поки рано говорити, якою мірою новий штам може вплинути на прибутки.

Goldman Sachs у суботу, 4 грудня, послався на ризики та невизначеність, пов’язані з появою варіанту Omicron, оскільки він знизив прогноз економічного зростання США до 3,8% у 2022 році. Хоча цей штам може уповільнити відновлення економіки, компанія очікує "лише незначне зниження" витрат на послуги".

Американські компанії щойно завершили набагато сильніший, ніж очікувалося, сезон прибутків у третьому кварталі, і очікується, що темпи зростання прибутків у четвертому кварталі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року будуть значно нижчими за показники попереднього кварталу.

Згідно з даними IBES від Refinitiv, аналітики бачать, що прибуток за четвертий квартал зріс на 21,6% у порівнянні з кварталом минулого року, тоді як зростання прибутків у третьому кварталі склало приблизно 43%. Цей прогноз на четвертий квартал не змінився з 26 листопада, відразу після того, як новий штам став новиною.

Omicron може вплинути на плани людей щодо подорожей. Акції авіакомпаній вже зазнали тиску: індекс авіакомпанії NYSE Arca знизився на 8,3%.

Для компаній "значущість впливу залежатиме від того, як довго триватимуть обмеження через Omicron. Буде деякий короткостроковий вплив... Це, безсумнівно, спричинить деякі короткострокові перерви у подорожі", — сказав Пітер Туз, президент Chase Investment Counsel у Шарлоттсвіллі.

Ще до новин Omicron Туз сказав, що інвестори читають "все більше і більше про інфляцію, заробітну плату та інші ресурси", і очікується, що це триватиме до 2022 року.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ціни на нафту відновилися після рекордного падіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини