Головна Новини Бізнес інвестиції Падіння азіатських ринків: як напруженість між Росією та Україною вплинула на світових інвесторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Падіння азіатських ринків: як напруженість між Росією та Україною вплинула на світових інвесторів

Азіатські ринки падають, оскільки світові інвестори стурбовані напруженістю між Росією та Україною та майбутніми планами ФРС

25 січня 2022, 11:39
Поділіться публікацією:

Азіатські акції впали у вівторок, 25 січня, після різко нестабільного дня на Уолл-стріт, викликаного занепокоєнням щодо планів Федеральної резервної системи США підвищити процентні ставки на тлі напруженості в Україні. Про це повідомляє CNN.

Падіння азіатських ринків: як напруженість між Росією та Україною вплинула на світових інвесторів

Уолл-стріт - фото з відкритих джерел

Ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону різко впали під час ранкової торгівлі: австралійський S&P/ASX 200 і японський еталон Nikkei знизилися на 2,9% і 1,9% відповідно. Південнокорейський Kospi впав на 2,3%.

Китайські ринки були більш приглушеними, а контрольний індекс Shanghai Composite знизився на 0,7%. Гонконгський індекс Hang Seng впав на 1,6%.

Падіння на азіатських ринках сталося після того, як Європа в понеділок, 24 січня, пережила значний розпродаж через загострення побоювань щодо можливості російського вторгнення в Україну. Французький CAC 40 і німецький DAX впали на 4% і 3,8% відповідно, тоді як лондонський FTSE 100 впав на 2,6%.

Тим часом, американські акції різко зросли, оскільки інвестори намагалися розібратися в багатьох питаннях, від геополітичної напруженості до майбутнього засідання ФРС і сезону прибутків. Триваючий страх перед інфляцією також зберігається.

Трейдери з тривогою спостерігають за ситуацією в Україні, оскільки наростають побоювання, що в країну може вторгнутися Росія.

За словами Майкла Хьюсона, головного аналітика CMC Markets, новина про те, що Сполучені Штати та Велика Британія відкликають частину співробітників з місцевих посольств, викликала побоювання щодо ескалації ситуації.

"Це дало європейським ринкам дійсно різке зниження", – сказав він CNN Business.

У Сполучених Штатах "акції намагалися відновитися після масштабного падіння в понеділок, яке виникло через зростання страхів агресивного посилення жорсткості ФРС і побоювання російського вторгнення в Україну", — сказав Едвард Мойя, старший аналітик американського ринку Oanda.

Едвард Мойя зазначив у звіті для клієнтів, що настрої також поширилися на нафтовий ринок.

Нафта Brent, світовий еталон, у вівторок, 25 січня, подорожчала на 0,7% до 86,89 долара за барель.

Невизначеність щодо планів ФРС щойно довела Уолл-стріт до найгіршого тижня з початку пандемії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", бойовий дух інвесторів у єврозоні зріс у січні, оскільки не очікується, що економічна динаміка сповільниться, незважаючи на нові штами вірусу та зростання кількості випадків зараження коронавірусними інфекціями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини