Головна Новини Бізнес інвестиції Популярні NFT-токени: чи можна на них заробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярні NFT-токени: чи можна на них заробити

Експерт розповів, що таке NFT-токени та чи доцільно в них вкладати гроші

15 липня 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

Останнім часом все більше популярності набирають NFT-токени, що можуть містить зображення, музику, відео, анімації, ігрові елементи тощо. Такі токени існують в одиничному екземплярі. Такі токени створюють для музеїв за мотивами митців чи як ексклюзивний колекційний мерч. Чи інвестиції в NFT можуть бути вигіднішими, ніж в криптовалюту, чи можна заробити на NFT-токенах — розповів експерт Олександр Болтян, аналітик компанії Esperio.

На його думку, криптовалюти є цілком зрозумілим платіжним засобом, а NFT – це просто схема відмивання грошей, яка поширюється в світі та має попит, коли потрібно легально перевести гроші з однієї країни в іншу.

"Виглядає все красиво та зрозуміло – це унікальний цифровий код, але якщо подумати про доцільність створення цього NFT, її немає. Будь-яку картинку можна продати за мільйони доларів, і це буде обґрунтованим вчинком, тому що ви щось фізичне купили. Просто так перевести гроші з однієї країни до іншої, або навіть іншої людини – не можна. Є фінмоніторинг, регулювання", — говорить експерт.

Аналітик говорить, що хоча NFT іноді продаються за мільйони доларів, але робити ставки на заробіток через їх купівлю-продаж все ж не варто. Такі токени можуть мати цінність в вузьких колах, наприклад, серед фанів якоїсь гри чи бренду, колекціонерів, але, по суті, NFT не має художньої цінності.

"Заробити на продажі NFT можна, якщо до вас прийдуть по послуги намалювати цей NFT. Робота не вважатиметься унікальною у світі мистецтва, і не матиме цінності художньої, але може коштувати багато тисяч доларів, виходячи з того, хто куди і кому і за що продає цю картинку. Першопричину грошового переказу ми не дізнаємося, а для світу формальна картина гарна "це була покупка NFT". Всі, хто вірить у чудеса отримання прибутку на NFT повинні задуматися про цілі створення цих NFT, перш ніж витрачати свій час на цей ринок", — додає він.

Популярні NFT-токени: чи можна на них заробити

фото fibi.tech

Як писав портал, які криптовалюти найкращі для інвестицій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини