Головна Новини Бізнес інвестиції Світові акції зростають: як змінилися настрої інвесторів щодо нового штаму
commentss НОВИНИ Всі новини

Світові акції зростають: як змінилися настрої інвесторів щодо нового штаму

Інвестори стали менше хвилюватися щодо наслідків поширенння штаму Omicron

8 грудня 2021, 16:32
Поділіться публікацією:

На початку європейських торгів у середу, 8 грудня, продовжилося відновлення настроїв на ринку, коли світові акції досягли найбільшого дводенного стрибка з листопада минулого року, оскільки інвестори стали менше стурбовані новим штамом Omicron. Про це повідомляє Reuters.

Світові акції зростають: як змінилися настрої інвесторів щодо нового штаму

Чоловік у масці для обличчя після спалаху коронавірусної хвороби (COVID-19) стоїть перед електричним табло, що показує індекс акцій Nikkei - Reuters

Світові акції впали наприкінці минулого місяця, коли відкриття нового штаму COVID-19 налякало інвесторів. Але на цьому тижні настрої різко відновилися через відсутність ознак того, що цей варіант зірве економічне відновлення.

Світовий індекс акцій MSCI, який відстежує акції в 50 країнах, зріс на 0,2% — найвищий показник з 26 листопада, коли було виявлено Omicron.

"Чесно кажучи, скоріше відсутність поганих новин, ніж якісь конкретні хороші новини, допомогли підвищити настрої. Кожен день, який минає без хвилі важких випадків, викликаних Omicron, вселяє більше надії на те, що це не буде крутим моментом, який може збити економічне відновлення з курсу", – написав стратег Deutsche Bank Джим Рейд у записці для клієнтів.

Британський виробник ліків GSK заявив у вівторок, 7 грудня, що його терапія COVID-19 на основі антитіл із американським партнером Vir Biotechnology ефективна проти всіх мутацій Omicron. 

Але дослідження в Південній Африці показало, що вакцина Pfizer може лише частково захистити від Omicron. 

"Очевидно, що в дуже короткостроковій перспективі невизначеність зросла щодо вірусу Omicron... але загалом на цьому етапі ми не віримо, що це зірве макроситуацію в середньостроковій перспективі", – сказав Джеремі Гатто, менеджер портфеля з багатьма активами Unigestion. 

Ціни на нафту знизилися, оскільки інвестори чекали додаткової інформації про те, наскільки новий штам вплине на попит. Ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 0,4%, а на нафту West Texas Intermediate — на 0,5% за день. 

Індекс долара залишався стабільним (близько 96,233), тоді як євро виріс на 0,1% до 1,1283 долара.

Пара євро-долар намагається відновитися з мінімумів 2021 року, яких досягла в листопаді, очікуючи, що Федеральна резервна система США посилить грошово-кредитну політику швидше, ніж Європейський центральний банк. 

Минулого тижня голова ФРС Джером Пауелл заявив, що, можливо, настав час перестати розглядати інфляцію як перехідну, припустивши, що центральний банк може прискорити її зниження. 

"У наступному році ринок підвищить ціни від двох до трьох. Ми вважаємо, що ці ціни занадто оптимістичні. Ми вважаємо, що ФРС насправді буде повільніше виконувати ці підвищення", — сказав Гатто з Unigestion.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у міру того, як з’являються деталі щодо нового штаму COVID-19, інвестори готуються до потенційного удару по прибутках американських компаній, особливо серед роздрібних торговців, ресторанів і туристичних компаній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини