Головна Новини Бізнес інвестиції У Зеленського розповіли про видобуток газу на Чорноморському шельфі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли про видобуток газу на Чорноморському шельфі

Журналісти запитали керівника фракції "Слуга народу" Давида Арахамію, чи зможуть українськи олігархи брати участь у розробці газових родовищ у Чорному морі

10 червня 2021, 15:21
Поділіться публікацією:

У розробці газових родовищ Чорноморського шельфу мають брати участь трансатлантичні корпорації та іноземні інвестори, щоб підвищити рівень національної безпеки України. Про це під час пресконференції заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає кореспондент "Коментарів".

У Зеленського розповіли про видобуток газу на Чорноморському шельфі

Видобуток газу у Чорному морі. Фото з відкритих джерел

"Питання розробки Чорноморського шельфу — йдеться про десятки мільярдів доларів. У нас олігархи сильні, але не настільки, щоб "потягнути" такі проєкти. Тут потрібна міжнародна підтримка", — сказав Арахамія.

На його думку, якщо участь у розробці газових родовищ Чорноморського шельфу братимуть іноземні інвестори, це поліпшить рівень національної безпеки України, тому що родовища знаходяться поблизу захоплених РФ українських газових вишок, а їхня розробка — ризикований для багатьох країн проєкт.

"Питання не тільки економічне, а й геополітичне. Розробка шельфу відбуватиметься біля захоплених Росією газових вишок. Ви розумієте, що далеко не всі країни готові в цю гру грати, але деякі готові. Це повинен бути міжнародний консорціум. Зокрема, це питання національної безпеки", — пояснив керівник фракції "Слуга народу".

Пріоритет на участь у розробці газових родовищ Чорноморського шельфу Україна надаватиме своїм міжнародним партнерам із США та Євросоюзу, додав Арахамія.

Нагадаємо, російський газопровід "Північний потік-2" планують добудувати вже у 2021 році.

В Україні підрахували, що зупинка транзиту газу з Російської Федерації призведе до втрат державного бюджету не менше ніж 1,5 млрд дол. на рік. Нині "Газпром" поставляє газ в європейські країни через Україну згідно з умовами транзитного контракту, чинного до 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини