Головна Новини Бізнес держсектор Частину "Азовського судноремонтного заводу" можуть приватизувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Частину "Азовського судноремонтного заводу" можуть приватизувати

З початку року робота держпідприємства заблокована рішенням капітана Маріупольського морського порту

28 травня 2021, 23:33
Поділіться публікацією:

Загін морської охорони у Маріуполі може отримати частину майна держпідприємства "Азовський судноремонтний завод". Про це під час візиту на підприємство йшла мова між міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим та першим заступником голови Донецької ОДА Ігорем Морозом, повідомляє пресцентр Операції об’єднаних сил.

Частину "Азовського судноремонтного заводу" можуть приватизувати

"Азовський судноремонтний завод". Фото: asrz.com.ua

Посадовці відвідали "Азовський судноремонтний завод" та обговорили можливість виведення пристані №3 та №4 зі складу держпідприємства. Щоб посилити безпеку на Азовському узбережжі ці частини майна планують передати загону морської охорони. На пристанях треба зробити належні умови для базування українського флоту, зазначив Немчінов.

"Треба буде за підсумками наради підготувати протокольне доручення про розділення цих двох майнових комплексів. Один передається або Мінстратегпрому, або на приватизацію, щоб завод жив. А другий, щоб була безпекова складова, щоб вони мали змогу базуватись на своїй території та вкладати гроші у модернізацію і використовувати її у секторі безпеки", — заявив міністр Кабінету міністрів України.

Під час візиту на Донбас Немчінов також відвідав базу Маріупольського загону Морської охорони, повідомили у Держприкордонслужбі України. У відомстві стверджують, що наразі розглядається питання безоплатної передачі двох державних причалів, на яких базується загін морської охорони, до сфери управління Державної прикордонної служби.

З 2010 року ДП "Азовський судноремонтний завод" під управлінням компанії "Маріупольська інвестиційна група". Підприємство ремонтувало, модернізувало та будувало плавзасоби, здійснювало перевалку різних видів вантажів у порту Маріуполя та виробляло машинобудівну продукцію.

З 1 лютого 2021 року робота "Азовського судноремонтного заводу" повністю заблокована. Причина — рішення капітана Маріупольського морського порту Олександра Дружиніна про заборону швартування до гідротехнічних споруд майнового комплексу. Це призвело до повної зупинки виробництва на ТОВ "СРЗ", на якому працюють 560 фахівців судноремонтної галузі. 28 квітня господарський суд Донецької області відкрив провадження у справі про банкрутство ТОВ "СРЗ".

Нагадаємо, в Україні до кінця року виставлять на продаж сім великих державних підприємств для поповнення дербюджету на мільярди гривень. Серед них обленерго, завод "Більшовик", "НПЗ" та "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини