Головна Новини Бізнес держсектор Голова Укроборонпрому розповів про майбутнє концерну
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Укроборонпрому розповів про майбутнє концерну

Держава не втратить єдиний контроль над підприємствами концерну

10 січня 2021, 16:52 comments1022
Поділіться публікацією:

Очільник держконцерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв переконаний, що майбутні зміни функціонування підприємства лише підсилять його ефективність. Про це керівник заявив під час брифінгу на Львівському бронетанковому заводі у перші дні січня.

Голова Укроборонпрому розповів про майбутнє концерну

Укроборонпром не має припинити своє існування. Фото: РИА Новости

Відповідаючи на запитання присутніх, Юрій Гусєв підкреслив, що мова у жодному разі не йде про остаточну ліквідацію.

"Сучасність говорить нам про необхідність корпоратизації, перетворення підприємств, які входять до складу Концерну, в акціонерні товариства, 100% акцій яких належить державі", — зазначив глава Укроборонпрому.

Також Гусєв додав, що такі перетворення потребують значних змін не лише на самому концерні, а й у законодавстві. Зокрема, найближчим часом очікується ухвалення спеціального законопроекту №3822, що посприяє реформуванню Укроборонпрому. Під час брифінгу окремо прозвучало, що до президента Володимира Зеленського звернулися із проханням позначити документ невідкладним.

"Зміна законодавства дасть змогу новим холдингам, які незабаром прийдуть на зміну застарілій та неефективній структурі Укроборонпрому, плідно працювати з іноземними партнерами, здійснювати трансфер технологій, залучати фінансові ресурси", — стверджує Гусєв.

Крім того, у планах оновленого Укроборонпрому — реалізація дієвої антикорупційної політики та впровадження гідних принципів корпоративного управління.

Зазначимо, що власне корпоратизація держконцерну розпочалася вже у грудні 2020 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у найближчі чотири роки Міністерство оборони отримає три нові літаки від вітчизняного виробника.

Також на порталі можна дізнатися, із якою сумою прибутку Укроборонпром завершив 2020 рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

украинец

10 січня 2021, 17:10

Не... Укроборонпром ликвидировать точно нельзя. Как же и за что тогда главный пуштунский правдолюб и специалист в вооружении существовать будет?


Новини