Головна Новини Бізнес держсектор Коли Україна зможе відмовитися від російської електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна зможе відмовитися від російської електроенергії

Виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко повідомив, що повна відмова від російської електроенергії можлива у 2023 році

11 лютого 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко на зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією повідомив, що імпорт електроенергії з Білорусі та Росії є вимушеною мірою. Це здійснюється аби стабілізувати роботу енергосистеми України.

Коли Україна зможе відмовитися від російської електроенергії

Чи зможе Україна відмовитися від російської електроенергії - Вітренко. Фото: delo.ua

Проте Юрій Вітренко зазначив, що в найближчому майбутньому Україна все ж таки зможе відмовитися від електроенергії, яка імпортується переважно з країни-агресора. Відбудеться це в 2023-му році після інтеграції в енергосистему ЄС.

"Я стратегічно не підтримую імпорт з Росії та Білорусі. Питання в тому, щоб реалізовувати такі стратегічні важливі ініціативи, потрібно до цього готуватися. Коли, наприклад, влітку нормально не проводяться ремонти, коли немає нормальної системи гарантування потрібної кількості вугілля на складах, то ми входимо взимку в ситуацію, коли нам потрібна аварійна допомога з Білорусі, інакше буде дефіцит в енергосистемі", — підкреслив в.о. міністра енергетики.

Юрій Вітренко повідомив, що енергосистема Європи — єдиний вихід позбутися ресурсної залежності від Росії.

Нагадаємо, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримує багатомільйонні зарплати і премії, не виконуючи при цьому ключових показників ефективності (KPI), встановлених в його контракті. Скільки отримує керівник та чому на це не звертають уваги, розповідаємо в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що у 2021 році гаманці українців знову "відчують" на собі підвищення комунальних тарифів. Зокрема, зростуть ціни на газ та електроенергію. Відповідний прогноз зробили в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України. Подробиці читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини