Головна Новини Бізнес тарифи В Україні зростуть тарифи на газ та електроенергію — прогноз уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростуть тарифи на газ та електроенергію — прогноз уряду

Зростання тарифів пов’язане зі збільшенням розміру мінімальної зарплати

5 лютого 2021, 13:59 comments1195
Поділіться публікацією:

У 2021 році гаманці українців знову "відчують" на собі підвищення комунальних тарифів. Зокрема, зростуть ціни на газ та електроенергію. Відповідний прогноз зробили в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України, пише "Економічна правда".

В Україні зростуть тарифи на газ та електроенергію — прогноз уряду

У 2021 році українці знову нервуватимуть з приводу підвищення тарифів. Фото: Ukranews.com

За інформацією урядовців, вже цього року вартість газу може зрости на 20%. І хоча новина не дуже радісна для споживачів блакитного палива, у 2020 році зростання було ще помітнішим — на понад 56%. Водночас слід зазначити, що й надалі, із кожним роком ціна за газ теж змінюватиметься винятково у бік збільшення.

Не обійдеться і без подорожчань у сфері електроенергетики. Мінекономрозвитку представило на розсуд українців два сценарії, розвиток яких залежить від багатьох економічних чинників. Перший варіант передбачає збільшення вартості електроенергії на 38%, другий — аж на 52%.

Також очікується, що українцям доведеться платити більше і за гарячу воду та централізоване опалення. Приблизні прогнози на 2021 рік передбачають зростання вартості цих комунальних послуг десь на 16-18%.

Слід зазначити, що такі цифри не є остаточним рішенням уряду. Посадовці лише намагаються передбачити розвиток подій у найближчому майбутньому, тому вдалися до складання середньострокового бюджетного планування.

У будь-якому разі, розміри тарифів не припинять свого коливання, адже в Україні щороку зростатиме розмір заробітної плати — до запланованих 7665 грн у 2024-у. Відповідно, регулюватиметься і вартість усіх товарів та послуг на українському ринку, в тому числі й тарифно-комунальному.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що до закінчення карантину в Україні встановлена єдина ціна на газ. Також на порталі можна дізнатися розміри оплати транспортування блакитного палива до оселі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тепло-дом

6 лютого 2021, 06:56

[url=http://tepllo.pp.ua]Купить твердотопливный котел[/url] - выгодный экономный вариант автономной и энергонезависимой системы отопления


Новини