Головна Новини Бізнес тарифи Названі ціни на газ і транспортування в Україні до кінця опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі ціни на газ і транспортування в Україні до кінця опалювального сезону

У Кабміні переконані: встановити єдину ціну для всіх постачальників газу в Україні абсолютно можливо

15 січня 2021, 12:06
Поділіться публікацією:

Уряд планує розробку річного газового продукту — із фіксованими цінами на газ протягом усього року. Такою інформацією Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поділився 15 січня в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Названі ціни на газ і транспортування в Україні до кінця опалювального сезону

Фото: vm.ru

Нагадаємо, в державі вже анонсували введення державного регулювання цін на газ. Наразі чиновники визначаються, до якого часу діятиме визначена єдина вартість блакитного палива для споживачів. Поки існує дві можливості: до кінця карантину — 28 лютого, або ж до закінчення опалювального сезону — початок квітня. Найімовірніше, політики все ж оберуть другий варіант.

"Уряд вирішив зафіксувати верхню межу ціни газу не вище 6,99 грн за кубічний метр. Це ринок, це ціна газу на ринку, але верхня межа не може перевищувати цю цифру", — зазначив Шмигаль.

Окремо керівник уряду підкреслив, що обмеження точно будуть зняті, якщо загальна вартість газу від різних постачальників "піде різко вниз".

Також Денис Шмигаль згадав і про так зване "транспортування", що нині українці оплачують окремим платежем. Наразі, за повідомленням Прем’єр-міністра, уряд продовжує формувати єдиний тариф на розподіл газу. Деякі труднощі виникають у зв’язку із тим, що у різних регіонах  ця сума надто відрізняється — його регулюють місцеві компанії-постачальники.

"Ми хочемо, щоб тариф на розподіл був справедливим для всіх людей. Для цього є напрацьовані механізми", — підкреслив Шмигаль.

Наразі вартість доставки газу прогнозують на рівні не вище 1,79 грн/кубометр.

Платіжки з оновленими цінами українці почнуть отримувати вже у лютому, запевнив Шмигаль. 

Додатково видання "Коментарі" пропонує ознайомитися із матеріалом про те, хто ж насправді найбільше виграє від встановлення державного регулювання цін на газ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Al Shurshun

16 січня 2021, 12:53

"зниження ціни газу до не вище 6,99 грн" - ПОЧЕМУ если средневзвешенная стоимость закупленного в 2020 году газа составляет 3313 гривен


Новини