Головна Новини Бізнес держсектор Міністр інфраструктури розповів, що потрібно зробити, щоб «Укрзалізниця» стала прибутковою
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр інфраструктури розповів, що потрібно зробити, щоб «Укрзалізниця» стала прибутковою

У Мінінфраструктури вважають, що «Укрзалізниця» потребує нової тарифної політики

7 липня 2021, 10:48
Поділіться публікацією:

Тарифи на залізничні перевезення в Україні можуть вирости до 18-20 млрд на рік. Як повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, це може статися після громадських обговорень. Крім того, він зазначив, що нова тарифна політика дозволить "Укрзалізниці" залучити додатково 2 млрд грн цьогоріч і 10 млрд грн наступного року, пише видання Мінтранс.

Міністр інфраструктури розповів, що потрібно зробити, щоб «Укрзалізниця» стала прибутковою

Тарифи на перевезення "Укрзалізниці"

У Міністерстві інфраструктури повідомили, що при формуванні нових тарифів будуть враховувати позиції всіх сторін, в тому числі й громадськості. Наприклад, українські аграрії наполягають на більш жорсткі заходи, ніж ті, що були оприлюднені в проекті наказу про зміну коефіцієнтів, що використовуються для формування тарифів на перевезення вантажів.

Варто зазначити, що сьогодні Міністерство інфраструктури оприлюднило для обговорення проект наказу про зміну коефіцієнтів. Відомство ініціює поступове підвищення тарифів на перевезення групи вантажів першого тарифного класу на 8% з 1 вересня 2021 року, а з 1 січня 2022 року — ще на 20,4%. Тарифи на перевезення вантажів другого тарифного класу хочуть збільшити на 8% з 1 вересня 2021 року і ще на 6,5% — з 1 січня 2022 року.

Олександр Кубраков також зазначає, що мова йде про ще більші тарифні ставки, та наповнення бюджету "Укрзалізниці" рахунком металургів, які є основними користувачами вітчизняної залізниці. За його словами, зараз мова йде про рекордне збільшення тарифів. Правда, в цей раз тарифи планують не індексувати, а зблизити класи. У відомстві очікують, що це дозволить "Укрзалізниці" вже цього рок залучити додаткові 2 млрд грн, а наступного — рекордні 10 млрд грн. При цьому, за його словами, представники галузевої громадськості наполягають на ще більшій уніфікації тарифів.

Відзначимо, "Укрзалізниця" у 2021 році планує збільшити доходи від вантажоперевезень до 72 млрд грн.

Нагадаємо, "Коментарі" звернулися до експертів, щоб вони пояснили, чи повинен хтось понести покарання за те, що УЗ зазнала колосальних збитків, тоді як середня зарплата членів правління за 2020 рік склав 20,8 млн гривень, а гонорари членів наглядової ради — 4 млн. Також ми спробували дізнатися, чи реально ще виправити ситуацію в УЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини