Головна Новини Бізнес держсектор Що чекає на «Укроборонпром»: нардепи «за» трансформацію Концерну
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на «Укроборонпром»: нардепи «за» трансформацію Концерну

Відповідне рішення про трансформацію «Укроборонпрому» підтримали 227 народних депутатів

29 січня 2021, 14:52
Поділіться публікацією:

У п’ятницю, 29 січня, Верховна Рада України прийняла законопроект, що дозволить комплексно трансформувати державний концерн "Укроборонпром". Про відповідне рішення повідомили у офіційному Telegram-каналі держоргану.

Що чекає на «Укроборонпром»: нардепи «за» трансформацію Концерну

ВРУ підтримала трансформацію "Укроборонпрому". Фото із відкритих джерел

Свої голоси "за" документ у першому читанні віддали 227 нардепів. Підтриманий законопроект під номером 3822 носить назву "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності".

Завдяки підтримці депутатів "Укроборонпром" нарешті офіційно розпочне перетворення на кілька акціонерних товариств. Всього трансформація має зайняти три етапи.

Першим етапом буде підготовка до загальних змін у роботі держконцерну та, власне, його перетворення на АТ. Згодом на основі новоутвореного товариства з’являться спеціальні бізнес-об’єднання, які працюватимуть за відповідними галузями.

Як уже повідомляли "Коментарі", "Укроборонпром" планують розділити на два основні холдинги. За інформацією очільника установи Юрія Гусєва, один із них займатиметься оборонними системами і забезпечуватиме потреби вітчизняних військових. Представники іншого об’єднання працюватимуть над покращенням аерокосмічної галузі України.

Політики сподіваються, що підтриманий у Верховній Раді законопроект допоможе реорганізувати підприємство у найкоротші терміни, аби поліпшити якість оборонної системи держави.

""Усі ми знаємо приклади підприємств, які простоюють та нічого не виготовляють. Вони тільки обтяжують весь концерн. […] Це актив, який з’їдає гроші. Чому не оптимізувати його потужності, не об’єднати в одне акціонерне товариство, де кожен вироблятиме якусь потрібну деталь?" — так прокоментував зміни в "Укроборонпромі" голова Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що держконцерн за 2020 рік виконав план державних замовлень на 12 млрд гривень. Водночас із цим "Укроборонпром" має чимало боргів, тож на порталі можна дізнатися, який їх загальний розмір та як доведеться за ними розплачуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини