Головна Новини Бізнес держсектор У 2021 році Міноборони отримає три нові літаки: хто виробник
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2021 році Міноборони отримає три нові літаки: хто виробник

Замовлення на три нові літаючі судна обіцяють виконати протягом чотирьох наступних років

5 січня 2021, 19:00 comments1003
Поділіться публікацією:

Днями стало відомо про те, що ДП "Антонов" отримає кредит на майде 3 млрд грн., що буде витрачений на будівництво трьох літаків АН-178. Техніку отримає Міністерство оборони України. Інформація розміщена на офіційному сайті концерну "Укроборонпром", до складу якого входить підприємство "Антонов".

У 2021 році Міноборони отримає три нові літаки: хто виробник

Ось такими красенями від "Антонова" поповниться "скарбничка" Міноборони. Фото: Julian Herzog

Фінансову підтримку у кілька мільярдів гривень "Антонову" надасть АТ "Укрексімбанк". Проект будівництва нової авіаційної техніки розрахований на наступні чотири роки.

"Поставка першого серійного літака очікується після завершення сертифікаційних випробувань та отримання Сертифікату типу на літак Ан-178-100Р, та планується на 2023 рік", — зазначається у повідомленні "Укроборонпрому".

Гендиректор Держконцерну Юрій Гусєв називає підписання угоди із банківською установою важливою подією, які посприяло чимало представників влади, зокрема і президент Володимир Зеленський.

Укладений договір є свого роду унікальним, адже підпадає під державні гарантії. Крім того, контракт із "Антоновим" є першим держзамовленням на будівництво повітряних транспортників для Збройних Сил від вітчизняного виробника. Раніше АН-179 планували замовляти за кордоном.

Представники ДП "Антонов" та банку підписали угоду наприкінці 2020 року, 29 грудня.

"Повітряне судно може сідати та злітати з будь-яких аеродромів і має вантажопідйомність до 18 тонн. […] Літак оснащений двома вітчизняними турбореактивними двигунами Д-436-148ФМ, створеними ВАТ "Мотор Січ" та ДП "Івченко Прогрес", яке входить до складу "Укроборонпрому", — такі характеристики майбутніх літаків повідомляє прес-служба концерну.

АН-178 можуть використовувати як у перевезенні особового складу, так і будь-яких вантажів. Крім того, літаюче судно такого зразка зручне у використанні під час стихійних лих для різних потреб, зокрема евакуації місцевого населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що "Укроборонпром" завершив 2020 рік без ускладнень — держзамовлення виконане на 100%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

6 січня 2021, 03:51

Xочeшь трaxнyть юнyю малышку?! Еcли да, то рeгиcтpиpyйся по сcылкe, там морe paзвpатных дeвок кoтоpыe хoтят члeнa, вoт ------ http://bit.do/miase


Новини