Головна Новини Бізнес держсектор Укрпошта зазнала значних збитків: оприлюднені цифри за 2022 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Укрпошта зазнала значних збитків: оприлюднені цифри за 2022 рік

Укрпошта зазнала збитків на суму у понад мільярд гривень у 2022 році.

28 квітня 2023, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Укрпошта оприлюднила фінансові результати за 2022 рік, де вказала чистий збиток у розмірі 1,258 млрд гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву пресслужби компанії.

Укрпошта зазнала значних збитків: оприлюднені цифри за 2022 рік

Укрпошта зазнала збитків у 2022 році. Фото з відкритих джерел

Укрпошта повідомила, що дохід від реалізації товарів та послуг за 2022 рік зменшився на 7,7% у порівнянні з 2021 роком та становить 10,3 млрд гривень. У компанії заявили, що доходи від торгівлі зросли на 41,9%, а обсяги посилок на внутрішньому та міжнародному ринках залишились на рівні минулого року.

Однак зменшились обсяги письмової кореспонденції на 55,4%, що спричинило зниження доходу компанії на 18,3%. Також зменшились доходи від розповсюдження періодики на 22,4% через закриття друкованих видань та міграцію населення.

Таким чином Укрпошта зазнала загальних збитків на суму в 1,258 млрд гривень. З яких 402,1 млн гривень було втрачено через коливання курсу валют, а ще 216,9 млн гривень через втрачені активи на тимчасово окупованих територіях, зокрема Донецької, Харківської, Луганської та інших областей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зауваження голови НБУ Андрія Пишного, який сказав, що зміни до бюджету, які передбачають додаткові витрати на військових можуть негативно вплинути на співпрацю з міжнародними партнерами. Однак чільник НБУ наголосив, що вплив таких дій можна буде оцінити після підписання відповідного закону.

Також "Коментарі" писали про ціну кожного закону Верховної Ради для українців. Виявилось, що на один ухвалений закон ВРУ витрачає понад 12 млн гривень, а законопроєкт коштує близько 1,234 млн гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини