Головна Новини Бізнес історії успіху Суд виніс вирок в одному з найбільших технологічних шахрайств в історії людства
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд виніс вирок в одному з найбільших технологічних шахрайств в історії людства

Американка, яка була створила одну з найперспективніших технологій діагностики хвороб виявилась шахрайкою та отримала тюремний вирок.

20 листопада 2022, 14:03 comments1700
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американська засновниця компанії Theranos отримала вирок в найбільшому технологічному обмані останніх років. Її засудили до понад 11 років в'язниці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на BBC.

Суд виніс вирок в одному з найбільших технологічних шахрайств в історії людства

Елізабет Холмс перед рішенням суду. Фото: з відкритих джерел

38-річна Елізабет Холмс була наймолодшою жінкою, яка заробила один мільярд доларів. Технологічний світ називав її "наступним Стівом Джобсом". Холмс створила стартап Theranos та запевняла, що винайшла технологію, яка може усього за кількома краплями крові визначити хвороби людини.

Така ідея сподобалась інвесторам, які почали вкладати гроші у перспективну технологію. На піку популярності компанія Theranos коштувала понад 9 млрд доларів, а самі статки Елізабет Холмс оцінювались у 4,5 млрд доларів.

Попри великі перспективи, технологія компанії Theranos та самої Холмс, виявилась фейком. Інвестори подали в суд на керівницю стартапу, після тривалого розгляду справи суд виніс вирок для Елізабет Холмс – 11 років і 3 місяці позбавлення волі.

Суддя зазначив, що Холмс свідомо обманювала інвесторів та розповідала, що її технологія зможе виявити рак, діабет та інші хвороби за кількома краплями крові.

"Я спустошена своїми невдачами. Я відчувала глибокий біль через те, через те що пройшли люди, яких я підвела. Я шкодую про свої невдачі кожною клітинкою свого тіла", — сказала Елізабет Холмс під час судового процесу.

На такі слова відреагував суддя, який хоч і назвав жінку "геніальним" підприємцем, але розкритикував її за злочин.

"Невдача — це нормально. Але невдача через шахрайство — це не нормально", — відповів суддя.

Прилад, який мала створити Холмс отримав назву "Едісон". В цю технологію вклало гроші багато відомих людей, серед яких експрезидент США Білл Клінтон, медіамагнат Рупер Мердок, технологічний магнат Ларрі Елісон, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Елізабет Холмс та її шахрайську діяльність перед озвученням вироку.

Також "Коментарі" писали про російський винахід, який має стати "вбивцею" технологій Ілона Маска.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини