Головна Новини Бізнес історії успіху В Азії з'явився новий найбагатший мільярдер: який капітал бізнесмена
commentss НОВИНИ Всі новини

В Азії з'явився новий найбагатший мільярдер: який капітал бізнесмена

Індійець Гаутам Адані скинув Мукеша Амбані з посади найбагатшого мільярдера Азії

9 лютого 2022, 11:53 comments1374
Поділіться публікацією:

Індійець Гаутам Адані обігнав свого співвітчизника Мукеша Амбані і став найбагатшою людиною в Азії, згідно зі списком найбагатших людей світу Bloomberg. Про це повідомляє CNN.

В Азії з'явився новий найбагатший мільярдер: який капітал бізнесмена

Гаутам Адані - фото з відкритих джерел

За даними Bloomberg Billionaires Index, 59-річний засновник Adani Group контролює компанії, починаючи від портів і аерокосмічної промисловості, закінчуючи тепловою енергією та вугіллям, і тепер має чистий капітал у 88,5 мільярдів доларів.

Як і інші мільярдери по всьому світу, Адані бачив, як його багатство різко зросло під час пандемії. У цей час минулого року його статки становили менше 40 мільярдів доларів. Завдяки цьому величезному сплеску він обігнав індійського підприємця Мукеша Амбані, який займається технологіями, і став 10-ю найбагатшою людиною світу.

Під час пандемії Adani Group показала виняткові результати на індійському фондовому ринку. Акції Adani Enterprises підскочили більш ніж на 1000% на Національній фондовій біржі в Мумбаї з червня 2020 року, що є ознакою того, що інвестори з оптимізмом дивляться на здатність Адані робити ставки на такі сектори, як інфраструктура та відновлювана енергетика, які є ключовими для економічного розвитку прем'єр-міністра Нарендри Моді.

Амбані, який контролює Reliance Industries, зараз займає 11-е місце в індексі Bloomberg з власним капіталом 87,9 мільярдів доларів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу. Марк Цукерберг втратив 29 мільярдів доларів, оскільки акції Meta Platforms зафіксували рекордне одноденне падіння. Акції Meta впали на 26%, що призвело до найбільшого знищення ринкової вартості американської компанії за один день на понад 200 мільярдів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини