Головна Новини Бізнес тарифи Що буде з комунальними тарифами в Україні влітку: прогноз НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з комунальними тарифами в Україні влітку: прогноз НБУ

У НБУ спрогнозували, як підвищаться ціни на газ, опалення та гарячу воду в Україні у 2021 році

23 квітня 2021, 14:24
Поділіться публікацією:

В Україні влітку 2021 року ціни на газ можуть зрости вдвічі, а тарифи на опалення та гарячу воду також підвищуватимуться. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку України.

Що буде з комунальними тарифами в Україні влітку: прогноз НБУ

Тарифи в Україні. Фото з відкритих джерел

Прогнозується, що інфляція суттєво прискориться. Це викликано зростанням світових цін, виробничих витрат та внутрішнього попиту. Очікується, що інфляція повернеться до цільового діапазону 5% ± 1 в.п. у першій половині наступного року, а цього – перебуватиме на вищому рівні.

За прогнозом Нацбанку, влітку вартість природного газу більш ніж удвічі перевищуватиме цінові мінімуми минулого літа. Однак за підсумками 2021 року ціна газу буде близькою до минулорічної, бо цьому сприятиме поступове зниження цін на європейських газових хабах протягом року, а також посилення конкуренції на внутрішньому ринку.

Тарифи на опалення та гаряче водопостачання, йдеться у прогнозі НБУ, будуть підвищуватись. Повідомляється, що вони не коригувались у 2020 році, попри подорожчання газу та зростання витрат на оплату праці. Підвищення тарифів буде зумовлено збільшенням зарплат у сфері ЖКГ та іншими виробничими витратами.

Нагадаємо, в Україні з травня мають почати діяти річні тарифи на газ. Таке рішення прийняла на засіданні НКРЕКП. Експерт розповів, скільки коштуватиме газ для українців та як змінить газовий ринок у нашій країні введення річних тарифів.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", експерти спрогнозували підвищення цін на продукти напередодні Великодня в Україні у 2021 році. Обіцянки уряду і запевнення рітейлу навряд чи зможуть якось вплинути на ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини