Головна Новини Бізнес тарифи Ціна газу залежатиме від його якості: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна газу залежатиме від його якості: що це означає

В уряді пропонують рахувати обсяги спожитого газу по-новому

4 листопада 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Ціна газу залежатиме від його якості: що це означає

Закон набуде чинності з весни 2022 року, фото з відкритих джерел

Відповідно до прийнятого закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії" по-іншому обраховуватимуть ціну на енергоносії. Мова йде про ціни на блакитне паливо. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів України.

Схвалений закон передбачає, що Кабмін буде вирішувати як збалансувати ринок природного газу. Серед інших змін буде внесено зміни до визначення цін на газ. Вартість будуть обраховувати в залежності від показників якості палива.

Закон має набути чинності з травня 2022 року. Тоді українцям запропонують економити на оплаті за газ завдяки тому, що розмір спожитого газу буде розраховуватися в кіловат-годинах. Однак доведеться встановити нові лічильники на газ, їх вартість становитиме до 30 тисяч гривень.

Енергетичний експерт Олег Попенко в ефірі "Сніданку 1+1" пояснив, що таким чином вдасться заощадити, адже лічильник нараховуватиме менші обсяги, ніж той, який рахує кубометри. Нові лічильники враховуватимуть якість газу, що подається. Тож мешканці квартир та приватних будинків зможуть заощадити до 40% від суми, яку сплачуватимуть за газ цієї зими. У платіжках з 2022 року буде написано і обсяг спожитих кубометрів газу, і тариф у кіловат-годинах.

За словами заступника Міністра енергетики Максима Немчинова, новий облік газу буде об'єктивнішим, бо українці платитимуть за якість газу, а не за обсяги.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерт розповів, яким буде курс валют в Україні у листопаді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

yur

4 листопада 2021, 09:51

Теперь будем получать газ самого высокого качества???


Новини