Головна Новини Бізнес економіка Експерт розповів, яким буде курс валют в Україні у листопаді, і що на це вплине
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, яким буде курс валют в Україні у листопаді, і що на це вплине

Крім того, озвучено прогноз щодо інфляції в країні.

31 жовтня 2021, 19:13
Поділіться публікацією:

Що і як впливатиме на курс валют та інфляцію в Україні у листопаді? Своєю думкою із порталом "Коментарі" поділився керівник відділу аналітики компанії Forex Club Андрій Шевчишин.

Експерт розповів, яким буде курс валют в Україні у листопаді, і що на це вплине

Експерт розповів, яким буде курс валют в Україні у листопаді, і що на це вплине - фото з відкритих джерел

За словами експерта, курс буде в межах 26,3-27 гривень за долар:

"Обмежувати попит на валюту буде локдаун, а також обмежена мобільність населення. Усі попередні локдауни курс поводився спокійно. Ключовими покупцями в такій ситуації будуть енерготрейдери (газо, вуглетрейдери), які змушені закуповувати енерготовари в опалювальний період. Також очікується, що нерезиденти продовжать вихід з українських паперів через їхню низьку дохідність щодо існуючих ризиків. І в цьому ракурсі ситуація, що загострюється на Донбасі, виступатиме негативним тригером", — каже Андрій Шевчишин.

Щодо інфляції, продовжує фахівець, то ціни продовжать зростання під впливом зростання вартості газу, опалення. Збільшені витрати власники перекладатимуть на кінцевих споживачів.

"Очікується зростання за продуктовим кошиком (тепличні овочі, птахоферми, молочка і т.д. — через опалення), інших продуктів — також через технологічне використання газу, електроенергії. У результаті чекаємо на прискорення інфляції понад 1,5% у листопаді, за якої спостерігатиметься стриманий попит. При цьому девальвація може посилити тенденцію", — резюмував Андрій Шевчишин.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, які виклики стоятимуть перед українською економікою наступного місяця, і що може змінитись у країні.

Також на порталі — зростання цін на світових ринках: до чого готуватися українському споживачеві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини