Головна Новини Бізнес тарифи Медведчук: Підвищення "мінімалки" давно з'їдено зростанням тарифів, інфляцією і падінням рівня життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Підвищення "мінімалки" давно з'їдено зростанням тарифів, інфляцією і падінням рівня життя

Один з лідерів партії ОПЗЖ Віктор Медведчук гостро розкритикував українську владу за подачку у вигляді 277 гривень до мінімальної зарплати

25 серпня 2020, 14:07
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вибрав шлях зовнішнього управління Україною, при якому про кардинальне поліпшення економічної ситуації не може бути й мови. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук, коментуючи сьогоднішнє прийняття рішення в Раді про підвищення мінімальної заробітної плати.

Медведчук: Підвищення "мінімалки" давно з'їдено зростанням тарифів, інфляцією і падінням рівня життя

Так, Медведчук зазначив, що на сьогодні мінімальна зарплата — 4723 грн, надбавка складе "колосальні" 277 грн (5,9%).

"Ці 277 грн — мізерна подачка, єдиний сенс якої полягає в передвиборчому піарі влади. Зеленський і його оточення не розуміють, що таке жалюгідне підвищення лише демонструє їх повну безпорадність у питаннях управління країною і розвитку економіки. Влада ігнорує той факт, що підвищення мінімальної заробітної плати повинно супроводжуватися зростанням темпів продуктивності праці, зниженням енергомісткості виробництва, зниженням ставок по окремих податках і зборах, розвитком нових ринків збуту за кордоном і т. д. в іншому випадку зростання фонду оплати праці неминуче призведе до збільшення собівартості виробленої продукції та зростання цін в цілому", — заявив Віктор Медведчук.

Політик упевнений, що тих заходів, які збирається реалізувати уряд, абсолютно недостатньо.

"Опозиційна платформа — За життя" з метою подолання бідності та стимулювання внутрішнього споживчого ринку під час прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" пропонувала встановити з 1 січня 2020 року мінімальну заробітну плату в розмірі 7276 грн, а до кінця 2020 довести її до 7713 грн. Крім того, наша фракція 18 серпня 2020 року внесла до Верховної Ради альтернативний законопроект, яким встановлюється мінімальна заробітна плата в розмірі 7500 грн, тобто на 50% вище, ніж в президентському законопроекті ", — підкреслив парламентарій.

Крім цього, ОПЗЖ пропонувала до кінця 2020 року встановити мінімальний прожитковий рівень в розмірі 5569 грн (нинішній уряд тільки планує до грудня вийти на 2189 грн), а мінімальну пенсію — в розмірі 4500 грн (Кабмін лише планує підвищити її до 1769 грн).

"Причому пропозиціями, які вносилися" Опозиційною платформою — За життя "в парламент, передбачені не тільки високі соціальні витрати: ми також запропонували, де взяти ці гроші, як їх заробити, тобто за допомогою підвищення ВВП країни збільшити ресурсну базу, що дозволить українській економіці нести таку зарплатну і соціальне навантаження ", — зазначив Медведчук

Однак, на думку нардепа, Володимир Зеленський і його оточення обрали шлях зовнішнього управління Україною, при якому не може бути й мови про кардинальне поліпшення економічної ситуації.

"І подачки, через непорозуміння, що називають "ініціативами" та "реформами", — це явка з повинною нинішньої влади, яка повинна піти у відставку за те, що довела економіку України до краху", — підсумував Віктор Медведчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ціна за газ для населення в Україні може помітно змінитися напередодні опалювального сезону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини